Tips Pitching mohon kerja di Jobstreet

Tips Pitching mohon kerja di Jobstreet

Tips Penulisan Pitching mohon kerja di Jobstreet | Ramai pembaca gkerjaya.com yang pm dan komen tentang masalah permohonan mereka di Jobstreet tidak pernah dilayan walaupun telah banyak permohonan dibuat walaupun mereka sudah berkelayakan jadi admin terfikir anda tidak dilayan mungkin kerana anda tinggalkan bahagian Pitch semasa membuat permohonan atau tersalah menulis Pitch oleh itu kami ingin berikan tips bagaimana untuk anda membuat Pitching yang manarik perhatian Recruiter untuk menerima permohonan anda.

Tips Pitching mohon kerja di Jobstreet

picthing
Jika anda fresh graduate jangan letakkan gaji RM6200 semasa memohon seperti Sulaiman ini

Dalam penulisan Pitch ini perkara yang harus anda tahu adalah kelebihan anda jika anda diterima untuk mengisi jawatan itu . Jadi sebelum anda menulis 300 Characters yang diberikan anda hendaklah mengkaji terlebih dahulu jawatan yang anda ingin mohon dan bagaimana kelebihan dan kemahiran anda diperlukan untuk jawatan yang anda pohon.

Kenapa Pitch ini Penting Sangat?

Tahukan anda setiap kali anda menghantarkan permohonan melalui jobstreet pihak majikan akan menerima email dan perkara yang di highlight didalam email tersebut adalah Pitch yang anda hantarkan oleh itu jika pitch yang anda hantarkan itu menarik ianya akan menarik minat majikan anda untuk membaca profile jobstreet anda sepenuhnya sekaligus membuka ruang yang luas untuk anda dipanggil untuk ditemuduga.

jobstreet-2

kami berharap dengan sedikit info ini dapat membantu anda mendapat pekerjaan yang anda inginkan dan terus maju jaya dalam kehidupan dan tolong kongsikan kepada rakan-rakan dan suadara-mara anda semoga ianya bermanfaat untuk semua.

sumber : google image