Saturday, September 23, 2023
HomeBerita PelajarTips mohon jawatan kosong kerajaan negeri cabel besar

Tips mohon jawatan kosong kerajaan negeri cabel besar

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Tips mohon jawatan kosong kerajaan negeri | Hari ini kami ingin dedahkan satu rahsia yang sering kali digelarkan sebagai kabel kerja kerajaan,kroni dan lain-lain, Dan Tahukah anda kenapa kebanyakkan orang yang mempunyai ahli keluarga yang kerja kerajaan akan dapat kerja kerajaan juga? ini kerana mereka yang kerja kerajaan tahu rahsia ini dan rahsia ini kami akan dedahkan kepada anda semua kami harap anda boleh kongsikan kepada rakan-rakan anda, Dan sedar atau tidak gkerjaya adalah salah satu daripada Kabel Terbesar dimalaysia.

Tips mohon jawatan kosong kerajaan negeri

1. Laman Web Mohon Kerja Kosong Kerajaan Setiap Negeri

Seorang ayah berkerja didalam satu jabatan kerajaan mendengar berita bahawa jabatan didalam pejabatnya memerlukan pekerja baru jadi dia balik bagi tahu anaknya supaya memohon alhamdullilah dapat dan orang luar akan melihat bahawa ayahnya menjadi kabel sedangkan anaknya melakukan permohonan sendiri.

Pengajaran daripada cerita diatas adalah untuk memohon jawatan kerajaan anda haruslah tahu dimana tempat yang betul untuk memohon jadi dibawah kami berikan seluruh laman sesawang jawatan kosong disetiap negeri.( Likes Pages kami untuk dapatkan maklumat jawatan kosong terkini disetiap negeri ini)

 1. SPA Kerajaan Negeri Kedah
 2. Permohonan perjawatan Online Negeri Sembilan
 3. SPA Kerajaan Negeri Pahang
 4. SPA Kerajaan Kelantan
 5. SPA Kerajaan negeri Johor
 6. SPA Kerajaan Perak
 7. SPA Kerajaan Selangor
 8. SPA kerajaan Terengganu
 9. SPA kerajaan Sarawak 
 10. SPA kerajaan Sabah
 11. E2PSM kerajaan Pulau Pinang

Ada sesetengah negeri mengunakan Laman rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam seperti yang kita tahu namun begitu ada sesetengah negeri masih lagi mengunakan perkhidmatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri.

2. Pastikan anda tidak terlepas Peluang untuk memohon

Bukan setiap hari kerajaan negeri akan mengadakan pengambilan oleh itu agak mustahil untuk ada melayari semua laman sesawang diatas hanya untuk melihat iklan jawatan yang ditawarkan oleh itu kami galakkan anda untuk likes fanpage kami,follow kami punya social media dan subscribe sebagai email list kami.

Kenapa kena likes page kami dan lain-lain ini kerana pihak kami akan mendapat maklumat setiap kali ada pengambilan dan setiap jawatan kami akan iklankan di social media kami jadi anda tidak perlu layari facebook dan tekan apply jika ada pengambilan.

3. Baca dan Faham

Seringkali kami menerima permohonan yang salah dan soalan-soalan yang kurang baik ditanya sedangkan jawapan sudah didepan mata. Anda nak kerja pastikan anda isi borang dengan betul jika borang yang mudah dan simple pun anda dah buat kesalahan anda fikir majikan akan ambil anda kerja dengan mereka? jawapannya pastinya NO so pastikan anda baca dengan baik,tulis baik-baik dan selepas selesai semua semak kembali barulah hantar submit.

Kami harap dengan post ini boleh memberikan anda sedikit sebanyak faedah dan kami harap anda boleh kongsikan kepada rakan-rakan anda untuk kita sama-sama lakukan pembaikan bukan menyalahkan.

Jangan lupa untuk layari gkerjaya.com setiap hari untuk iklan-iklan jawatan kosong kerajaan terkini dan terbaru.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments