Tips Kemaskini Jawatan Kosong SPA dengan Betul

59
96124

Tips Kemaskini Jawatan Kosong SPA dengan Betul | Banyak komen-komen yang admin baca katanya mereka telah memohon melebihi daripada 15 tahun tapi tidak pernah mendapat response sama ada dia memang tidak ada rezeki untuk berkerja dalam sektor awam atau dia melakukan kesalahan kami sendiri tidak tahu apa yang penting pastikan semasa memohon anda tidak melakukan sebarang kesalahan yang boleh menyebabkan permohonan anda ditolak, Berikut kami berikan tips dan cara yang tepat bagaimana untuk anda membuat permohon, kemaskini dengan betul.

Tips Kemaskini Jawatan Kosong SPA dengan Betul

Pastikan Maklumat Anda Tepat dan Lengkap

  1. Pastikan semua maklumat diri anda yang diminta diisi dengan baik dan disimpan selepas membuat sebarang perubahan.
  2. Masukkan semua peringkat tahap pendidikan yang anda ada pmr/spm/diploma/ijazah dan sebagainya dan pastikan kelayakan anda diiktiraf oleh https://app.mohe.gov.my/iktiraf/index.php?pg=1 .
  3. Harus diingatkan Pemegang Diploma dibenarkan untuk memohon jawatan bertaraf SPM/DIPLOMA manakala Pemegang Ijazah boleh memohon jawatan bertaraf Diploma/Ijazah.

Pastikan Maklumat Anda Benar dan Betul

masalah-spa

Tiada Urusan Pengambilan Pada Masa ini adalah salah satu masalah yang paling banyak orang terima dan sebenarnya cara untuk menghilangkan masalah ini dan memberikan SPA menunjukkan result permohonan terkini anda, Anda hanya perlu Delete semua permohonan yang telah anda buat sebelum ini yang telah melebihi tempoh 1 tahun dan masukkan kembali jawatan-jawatan terkini yang ditawarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

jawatan-kosong-spa

Selepas anda remove semua jawatan-jawatan yang anda mohon yang telah melebihi 1 tahun dan telah masukkan jawatan yang terkini ditawarkan pastikan anda klik pada pengakuan pemohon dan membuat pengesahan permohonan.

Anda boleh membuat 15 permohonan bagi setiap tempoh 1 tahun dan pastikan anda tidak memohon melebih 15 jawatan.

Tidak Menepati syarat Pelantikan Jawatan

Masalah ini adalah berpunca daripada jawatan yang anda pohon tidak sesuai dengan kelayakan anda, Pastikan anda boleh baca syarat-syarat penuh pelantikan jawatan yang anda mohon disini