Thursday, August 18, 2022
HomeSelangorTemuduga Kapten Bas RapidKL Terkini

Temuduga Kapten Bas RapidKL Terkini

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Temuduga Kapten Bas RapidKL Terkini | Bagi mereka yang berminat dan berkelayakan untuk berkerja sebagai Kapten Bas anda diperlawa untuk hadr ke lokasi berikut bagi menjalani sesi temuduga.

Temuduga Kapten Bas RapidKL Terkini

temuduga kapten bus

Iklan jawatan kosong terkini di Negeri Lain

Syarat permohonan Kapten Bas RapidKL

  • Mempunyai lesen memandu Kelas D* / Kelas E & PSV ( Syarikat menyediakan latihan bagi mendapatkan lesen E & PSV.
  • Mempunyai sekurang-kurangnya PMR bagi mereka yang mempunyai kelas D sahaja.
  • Wajib Mempunyai kemahiran menulis dan membaca.
  • Warganegara malaysia terbuka kepada lelaki dan wanita
  • Ketinggian sekurang-kurangnya 1.54 bagi lelaki dan wanita tanpa kasut.

Keperluan Semasa Temuduga

Calon hendaklah membawa bersama-sama dokumen asal dan salinan berikut semasa menghandiri sesi temuduga:-

  1. Kad Pengenalan
  2. Sijil PMR/SRP dan sijil-sijil persekolahan yang lain
  3. Lesen memandu
  4. 1 Keping Gambar berukuran passport

RELATED ARTICLES

14 COMMENTS

  1. Saya pernah dulu memohon driver rapidkl,Allahmduliah dapat tinggal tunggu panggil masuk,tiba² pihak kelinik bagitau saya ada sakit..D pendekkan cerita saya da berubat ke hospital serdang dgn doktor pakar,bertahun juga ulsng alik temu janji.Allahmduliah skrg fa sihat,Diktor da sahkan yg saya tiada apa² lagi masalah kesihataan..ingat nk mohon balik,daya ada lesen e full gdl pesendi dan bus,Lesen da 12 tahun pengalaman driver bus pun dua tahun

  2. Sy’ fairus b.tushan…. Sy berminat memandu bas rapid… xdpt kapten pun xmengapa…yg penting sy’…ingin mmbawa pnumpang 1 tanggungjawab..yg di amanah sy’bg pihak rapid cuma…masalah sy’ sy tiada lesen PSV… Sy’ berharap sgt2… Tuan/Piano..bg pihak rapid… sy’xkn sia2 kn peluang yg tlah dberi pd Sy…amin
    018-3246927.. fairus

  3. Saya idris berminat untuk jadi kapten rapidkl. Lesen B2, D.. lebih kurang 30 tahun ade psv. Sebelum ni pemandu teksi 9 tahun. Masaalahnya umur dah 52 masih ade peluang ke?

  4. Saya Saadiah. Saya ada lesen D selama 6 tahun. Saya berminat untuk menjadi pemandu bas wanita. Boleh kah saya menyertai Rapid KL. Atau kena ambil PSV dahulu ?

    • Assalamualaikum. Maaf sy just nak share info tentang jawatan ini. Sy pun baru nak p temuduga kapten bas ni. Sy dapat info dr kwn yg kerja kapten bas rapid ni. Dia kata ada temuduga kapten bas di kompleks rapid bas cheras selatan. Sy nak share iklannya tapi cik tak tinggalkn nl hp di sini.ok terima kasih.

  5. Saya Ghanim bin Abdullah
    Sy mempunyai sijil SRP..
    Sy betul2 berminat untuk sertai menjadi kapten bus, kerana ingin membina kerjaya yg baik bersama Rapid KL.
    Harap pihak Rapid KL menerima saya bekerja.
    Tell Num: 0126518143

  6. Sy Muhammah Faris Bin Md Rasid
    Sy mempunyai sijil SPM..
    Sy betul2 berminat untuk sertai menjadi kapten bus, kerana ingin membina kerjaya yg baik bersama Rapit KL..
    Harap pihak Rapit KL menerima saya bekerja..
    No TeL Sy: 0173887562

  7. Sy mempunyai kelayakan pelajaran SPM… sy berminat dgn pemandu bas rapid k.l… lesen yg sy ada GDL,D,B2 dan E FULL. Ada kekosongan boleh la hubungi sy 01123055483.

  8. Saya mempunyai kelulusan spm dan saya berminat kerja dgn rapid sebagai bas driver , ada lesen GDL,E FULL B2 DAN PSV BAS jika perlu driver bas blhlaa hubungi saya 0199060951

  9. Sy cme ade kelulusan srp, lesen B2, D, Gdl, sy brmnat untk mnjd pmndu bas rapid Kl @ Kapten Bas RapidKl,, ape2 pn phk prasarana rapidkl bleh hubungi Sy bila2 masa di ni: 010-7911972…
    Sekian,terima kasih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments