Wednesday, September 27, 2023
Homeberita semasaTeknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus

Teknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Teknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus | Kereta Second Hand atau Kereta baru masing-masing mempunyai kelebihan masing-masing dan antara kelebihan kereta Second Hand anda anda dapat membeli kereta idaman anda jauh lebih murah daripada harga asal kereta tersebut.

Hari ni kami ingin kongsikan Tips bagaimana untuk anda membuat Pinjaman kereta second hand dan terus lulus secara automatik di mana-mana bank yang ada dimalaysia.

Baca tips lain kewangan disini

Teknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus

Langkah Pertama

Pergi ke SSM dan daftarkan perniagaan dan anda boleh backdate untuk tempoh dua tahun yang lepas bagi membuatkan perniagaan anda sudah lama dijalankan. ianya dapat memberikan lebih keyakinan pihak Bank terhadap perniagaan anda

Langkah Kedua

Pergi ke mana-mana cawangan bank untuk membuka akaun bank perniagaan ini kerana pihak bank hanya akan melihat penyata daripada akaun perniagaan.

Ingat untuk memastikan bank lulus pinjaman kereta second hand anda harus menggunakan akaun bank perniagaan bukannya penyata bank peribadi.

Langkah Ketiga

Melakukan pusingan modal secara berterusan selama 6 bulan bagi mencantikan penyata akaun bank anda.

Ini kerana bagi pemilik business selalunya pihak bank hanya akan menerima 10% sahaja daripada jumlah keluar masuk kewangan didalam akaun bank perniagaan anda.

Jadi jika sehari anda memasukkan RM2000 selama sebulan jumlah keseluruhan selama sebulan RM60000 dan pihak bank hanya akan menganggap gaji anda sebanyak RM6000 dan secara automatik anda boleh memiliki apa-apa kereta yang anda inginkan dengan kadar gaji RM6000.

Langkah Keempat

Dengan mengikuti tiga langkah Teknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus anda sudah permohonan Pinjaman Kereta Second Hand anda sudah pasti akan lulus tetapi jika anda ingin memastikan lagi anda juga boleh membuat pendaftaran LHDN bagi memdapatkan resit pembayaran cukai yang pastikanya akan menyebabkan pihak Bank berlumba-lumba untuk meluluskan pinjaman anda.

Rumusannya kami berharap dengan mengikuti Teknik Pinjaman Kereta Second Hand Auto Lulus ini anda dapat memiliki kereta idaman anda dengan mudah sekaligus memberikan anda lebih banyak kemudahan untuk melakukan urusan kewangan dan perbankan.

Apapun ingat pastikan anda hanya membeli kereta dengan kadar kemampuan anda sendiri dan jangan sesekali membeli kereta yang terlalu mahal sehingga anda menjadi hamba kepada kereta anda.

Calculator loan kereta second hand

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments