Wednesday, October 4, 2023
HomeBerita KerjayaSkim Latihan 1 Malaysia SL1M - Peluang Kerjaya

Skim Latihan 1 Malaysia SL1M – Peluang Kerjaya

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Skim Latihan 1 Malaysia SL1M – Peluang Kerjaya | Skim Latihan 1 Malaysia atau SL1M adalah sebuah program yang diilhamkan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu  menawarkan bantuan kepada graduan-graduan malaysia untuk meningkatkan tahap employability untuk membolehkan graduan mampu berdaya saing terutamanya mereka yang berkeluarga pendapatan rendah.

Skim Latihan 1 Malaysia SL1M – Peluang Kerjaya

Selepas Pelancarannya program SL1M telah mendapat sambutan yang sangat mengalakkan daripada pelbagai syarikat awam (badan kerajaan)  dan syarikat swasta di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak yang dilaksanakan secara amal jariah serta Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR).

Oleh itu kepada seluruh graduan malaysia yang berminat untuk menjalani latihan bagi meningkatkan tahap employability dan diserap masuk kedalam syarikat-syarikat yang memberikan latihan anda boleh segera memohon secara online melalui laman sesawang yang kami berikan dibawah.

Kelebihan Program SL1M

  • Semasa latihan ini dijalankan anda akan didedahkan dengan pelbagai tips dan teknik untuk menjadi pekerja yang baik.Penginapan akan disediakan.
  • Alaun akan diberikan Rm1000 dan keatas latihan akan dijalankan selama 2 bulan (soft-skill) dan 6 bulan latihan industry.
  • Anda akan dipastikan untuk mendapat pekerjaan selepas tamat tempoh latihan.

Cara Memohon Skim Latihan 1 Malaysia

Mereka yang berminat untuk memohon anda boleh memohon disini.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments