Friday, June 9, 2023
HomeKerajaanProgram Perantisan PERKESO 2022

Program Perantisan PERKESO 2022

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Program Perantisan PERKESO 2022 | Kepada seluruh warganegara Malaysia yang sedang mencari jawatan kosong anda diperlawa untuk membuat permohonan bagi menyertai Program Perantisan PERKESO

Apa itu Program Perantisan PERKESO 2022

  • Perantisan PERKESO adalah satu program untuk memberi persediaan kepada pencari kerja golongan graduan untuk belajar sambil mencari pengalaman bekerja.
  • Objektif program ini adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran belia dalam alam pekerjaan melalui latihan on-the-job training bagi meningkatkan kebolehpasaran mereka.

Maklumat Program

Tempoh Perkhidmatan : 6 Bulan
Gaji ditawarkan : RM1,500

Lokasi Penempatan :

  • Pejabat PERKESO Negeri Kuala Lumpur

Lain-lain Jawatan Kosong terkini kerajaan dan swasta

Syarat Permohonan Jawatan

  • Terbuka kepada warganegara Malaysia yang berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan iaitu 24 APRIL 2022.
  • Mempunyai kelayakan sekurang-kurang Kred Bahasa Melayu.
  • Mendaftar dengan Portal MYFutureJobs.

Cara memohon jawatan

Semua permohonan hendaklah dibuat secara online dengan menggunakan laman sesawang rasmi yang telah disediakan oleh pihak PERKESO iaitu MYFutureJobs.

Sila pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat untuk memastikan permohonan anda diterima dan dinilai sebaiknya oleh majikan.

Hanya mereka yang berkelayakan dan terpilih sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga bagi menyertai Program Perantisan PERKESO 2022.

Mohon

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments