Thursday, June 1, 2023
HomeBerita KerjayaPermohonan Rumah Mampu Milik Golongan B40 Kini Dibuka

Permohonan Rumah Mampu Milik Golongan B40 Kini Dibuka

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Permohonan Rumah Mampu Milik Golongan B40 Kini Dibuka | Bagi memastikan golongan B40 memiliki rumah sendiri kerajaan telah memperkenalkan Skim Perumahan Mampu Milik (TEDUH) khas untuk golongan-golongan B40.

Berikut adalah maklumat dan cara bagaimana untuk golongan B40 membuat permohonan rumah mampu milik.

Jabatan Perumahan Negara (JPN) kini telah menyediakan satu portal online iaitu TEDUH khas untuk memudahkan rakyat malaysia menyemak dan mencari rumah mampu milik untuk dibeli dan juga disewa.

Didalam laman sesawang TEDUH ini kerajaan telah menyediakan beberapa Skim perumahan mampu milik iaitu Skim Perumahan Mampu Milik Swasta (MyHome) , Program Perumahan Rakyat (PPR) PR1MA , PPAM termasuk Rumah transit.

Rakyat malaysia hanya perlu memilih Skim-skim perumahan mengikut kelayakan-kelayakan yang telah ditetapkan yang anda boleh rujuk pada pautan teduh yang telah kami berikan dibawah.

Bagaiman untuk mendaftar di TEDUH

Untuk membuat permohonan anda hanya perlu membuat pendaftaran di laman sesawang TEDUH yang telah kami berikan pautannya dibawah.

Daftar

Selepas anda membuat pendaftaran anda hanya perlu login dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat bagi memastikan tidak berlaku sebarang masalah.

Selepas mengisi segala maklumat yang diminta anda hanya perlu memilih project-project perumahan yang sesuai untuk anda dan membuat permohonan.

Untuk maklumat lanjut anda boleh membacanya di laman sesawang rasmi TEDUH yang telah kami berikan dibawah sila pastikan anda membaca dengan teliti segala syarat-syarat yang ditetapkan

Maklumat Penuh TEDUH

Untuk Pelbagai Info Terkini anda boleh join telegram kami

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments