Wednesday, September 27, 2023
HomeKarnival KerjayaPermohonan Jawatan Tentera Laut Diraja Malaysia

Permohonan Jawatan Tentera Laut Diraja Malaysia

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Permohonan Jawatan Tentera Laut Diraja Malaysia | Permohonan adalah terbuka kepada seluruh belia malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk menjadi salah seorang daripada keluarga besar Tentera Laut Dirajaya Malaysia (TLDM) yang bersedia berkhidmat demi Negara dan Agama. Oleh itu Pihak Tentera Udara ingin membuka peluang kerjaya sebagai Laskar Muda Lelaki dan Wanita bagi seri 214/16. Kepada anak muda yang berminat anda hendaklah membuat permohonan bermula pada 13 February 2016 until 06 March 2016 tertakluk kepada terma dan syarat yang telah ditetapkan.

Permohonan Jawatan Tentera Laut Diraja Malaysia

Cara Memohon

  • Calon yang berminat hendaklah membuat permohonan secara rasmi melalui laman sesawang yang telah disediakan iaitu JobsMalaysia.gov.my anda boleh melayari dengan klik pada link yang telah kami berikan disini JobsMalaysia .
  • Setiap calon haruslah mendaftar terlebih dahulu di laman sesawang JobsMalaysia dan kepada yang sudah mendaftar anda hendaklah mengemaskini permohonan dengan memilih tentera Laut diraja malaysia, Untuk maklumat yang lebih jelas sila lihat tutorial dibawah:

how to apply for the Royal Malaysian Navy

military application updates

Armed Forces ATM vacancies

 

  • Selepas anda selesai anda haruslah kemaskini permohonan anda dan setiap permohonan haruslah di isi dengan maklumat yang benar.
  • Pihak Tentera Laut Diraja Malaysia hanya menerima permohonan yang lengkap dan benar jadi kepada calon yang memohon anda haruslah pastikan anda melengkapkan setiap details permohonan dan tidak meninggalkan mana-mana maklumat yang diperlukan.

Syarat Permohonan Lelaki dan Wanita

Untuk memohon sebagai Laskar Muda (lelaki/wanita) anda hanya perlu kelayakan SPM dengan kepujian didalam Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu. Keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang mempunyai Kepujian dalam mata pelajaran Matematik, Sains dan Bahasa Inggeris atau mana-mana peperiksaan yang sama taraf atau lebih.

Syarat Wajib yang lain

  • Pemohon hanya diterima daripada kalangan belia malaysia iaitu mereka yang berusia 18 tahun keatas dan mempunyai kerakyatan malaysia yang sah.
  • Sihat tubuh badan dan tidak mengalami sebarang kecacatan.
  • Memenuhi keperluan jasmani dan rohani.

Setiap pemohon haruslah membaca terlebih dahulu file PDF yang telah disediakan disini <== sebelum membuat sebarang permohonan ini adalah untuk mengelakkan anda melakukan kesalahan semasa memohon jadi pastikan anda membacanya.

 

 

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments