Maybank Credit Card Cara memohon secara Online

Maybank Credit Card Cara memohon secara Online

Maybank Credit Card Cara memohon secara Online | Anda berminat untuk memiliki kad kredit daripada maybank hari ini kami ingin memberikan sedikit tutorial bagaimana anda boleh memiliki credit card anda secara online melalui maybank2u.

Maybank Credit Card Cara memohon secara Online

Sebelum anda memiliki kad credit maybank anda haruslah mempunyai akaun akaun maybank2u dan berikut adalah cara-cara untuk anda membuat permohonan secara online dengan mudah.

 1. Login akaun maybank2u anda.
 2. Dibahagian home tekan pada menu ” Apply Online ” seperti gambar yang telah kami highlight kan dengan warna kuning dibawah.
  kad credit maybank
 3. Selepas itu anda boleh click pada bahagian ” Credit Card Application ” anda boleh lihat gambar dibawah untuk maklumat yang lebih jelas.
  kad credit maybank
 4. Selepas itu anda hanya perlukan segala maklumat yang diminta dan pastikan anda berikan maklumat yang benar.
  maybank credit card
 5. Selepas anda masukkan maklumat gaji, pendidikan dan jenis perbankan sama ada islam atau konvensional anda akan diberikan pilihan untuk memilih jenis card credit anda sama ada visa,master card atau America Express.
  kredit card maybankSelepas itu anda akan diminta untuk menghantarkan softcopy ic dan maklumat kewangan anda. Anda hanya perlu menghantarkan segala maklumat yang diminta tunggu beberapa hari untuk permohonan anda diluluskan.

Maklumat lanjut semak disini