Sunday, September 24, 2023
HomeSelangorKerja kosong Terkini di TV Alhijrah 21 Kekosongan

Kerja kosong Terkini di TV Alhijrah 21 Kekosongan

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Kerja kosong Terkini di TV Alhijrah 21 Kekosongan | Sukacita dimaklumkan kepada seluruh rakyat malaysia yang berkelayakan anda diperlawa mengisi kekosongan jawatan di AlHijrah Media Corporation. Berikut adalah jawatan-jawatan yang ditawarkan calon hendaklah membuat permohonan sebelum tarikh tutup 24 jun 2016.

Kerja kosong Terkini di TV Alhijrah 21 Kekosongan

 1. PENYAMPAI RADIO (INTERNET RADIO)
 2. JURUTERA AUDIO
 3.  PENERBIT (PENERBITAN PENGIKLANAN)
 4. PENGARAH KONTI
 5. EKSEKUTIF KANAN KEWANGAN
 6. EKSEKUTIF KAWALAN KANDUNGAN
 7. EKSEKUTIF KOMUNIKASI PENGIKLANAN & PENTADBIRAN
 8. EKSEKUTIF PENJADUALAN PENGIKLANAN
 9. EKSEKUTIF PENJUALAN MEDIA
 10. EKSEKUTIF TATAHIAS
 11. EKSEKUTIF TRAFIK
 12. JURUKAMERA
 13. JURUTEKNIK PENYIARAN
 14. JURUTERA PERISIAN
 15. PENGURUS BESAR PEROLEHAN KANDUNGAN & PENGURUSAN PENYIARAN
 16. KONSTABEL POLIS BANTUAN TV ALHIJRAH
 17. PEMBANTU PENERBITAN
 18. PENERBIT & EDITOR BERITA
 19. PENGARAH STUDIO
 20. PENGURUS BERITA & HAL EHWAL SEMASA
 21. PENGURUS PERUNDANGAN & SETIAUSAHA SYARIKAT
 22. PENOLONG PENERBIT

Syarat AM Permohonan

 • Calon hendaklah warga negara malaysia yang berusia tidak kurang daripada 18 tahun sebelum tarikh tutup permohonan.
 • Mempunyai kelayakan-kelayakan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan.

Cara Memohon

Calon yang berminat hendaklah membuat permohonan dengan menghantarkan resume yang lengkap bersertakan jumlah gaji semasa dan dipohon bersama-sama dengan foto bersaiz passport yang tidak akan dikembalikan.

Maklumat lanjut dan syarat permohonan baca disini

RELATED ARTICLES

27 COMMENTS

 1. Assalamualaikum, saya Nik Anis berumur 23 tahun dan amat berminat untuk menyertai Tv Al-hijrah, sekarang intern di BERNAMA TV sebagai wartawan,editor dan pembantu penerbit. Tarikh tamat intern adalah pada 19 februari 2021. Bakal pemegang ijazah sarjana muda komunikasi dengan kepujian.
  Jika terdapat kekosongan, boleh emel saya :
  [email protected]
  Atau hubungi di nombor 017-8870419. Terima kasih.

 2. Assalamulaikum tuan/puan…saya seorang bekas tentera yg telah menamatkan perkhidmatan baru-baru ini..tidak berpencen. Sekarang sedang mencari pekerjaan. macam mana sy ingin memohon jawatan polis bantuan al-hijrah.

 3. Assalammualaikum, saya tiada pengalaman dalam dunia penyiaran atau entertainment tetapi semangat untuk menceburi bidang ini (penyampai radio internet) ini amat saya inginkan, Insha Allah.

 4. Assalammualaikum…
  Saya berharap saya diberi peluang dalam bidang ini…

  Memiliki dip sahaja dan pengalaman dalam engineering selama 8 tahun tapi dlm bidang berlainan.. Diharap saya diberi peluang membina kerjaya baru disini.

  Boleh hubungi saya di 013-4567025

 5. Assalamualaikum tuan, ade x kerja kosong kat sini.? Pengalaman tiada tapi minat ada dan kerja tengah tiada. Andai pihak tuan memerlukan pekerja sila la ambil saya . 0194402993 .terima kasih 😊

 6. Assalamualaikum tuan, ade x kerja kosong kat sini.? Pengalaman tiada tapi minat ada dan kerja tengah tiada. Andai pihak tuan memerlukan pekerja sila la ambil saya . 0194402993 .terima kasih 😊

 7. Asslamualaikum
  ,
  Saya Aliza ,saya amat berminat dengan jawatan yang ada di TV hijrah..
  Boleh ke saya memohon,pengalaman bekerja dalam HR human resources selama 20 tahun, jawatan HR officer..

  Jika say di Terima hubungi saya di talian 018 3851449 atau email [email protected]

 8. Assalamualaikum… saya wani, Berasal Dari Ampang , saya belajar di UITM Puncak Perdana di Shah Alam. Mengambil jurusan Film, teater and animasi dalam kos teknologi kreatif (Skrin),
  pengalaman saya :-

  *editing
  * membuat muzik video
  * MTV bersama Kru saya di U *mengendalikan projek Last smester bersama TV3 sebagai Floor MANAGER (FM)

  Saya sangat berminat dalam dunia penyiaran terutamanya dalam bidang jurukamera, pengacara, penyampai radio atau pun dibelakang tabir, in Shaa Allah bersedia walaupun nampak tak begitu banyak pengalaman tapi jika diberi peluang saya boleh belajar dari bawah dan menambah lebih byk pengalaman daripada org2 yang sudahpun hebat dalam industri. saya amat berharap untuk dtrma sbgai warga tv al hijrah☺. In shaa Allah saya harap pihak pegerusan dapat mempertimbangkan Minat saya dan semangat saya untuk menjadi Warga TV Al-Hijrah, harap encik/cik dpt mempertimbangkan dan sudi respon kpd mesej atau email sy ini.

  Nur Wani – 01115272810
  Email – [email protected]

  .trma kasih ☺

 9. Assalamualaikum ,saya yanie skrg ni saya baru nk masuk mcs kos intensive of multimedia,saya berhasrat ingin menceburi bidang pengacaraan ,saya harap tuan.puan dapat pertimbangkan ….

 10. Assalammualaikum, saya tiada pengalaman dalam dunia penyiaran atau entertainment tetapi semangat untuk menceburi bidang ini (penyampai radio dan ) ini amat saya inginkan, Insha Allah. Saya harap tuan dapat pertimbangkan. Ini email saya [email protected]

 11. As salam
  Saya berminat utk menjadi sebahagian dr warga kerja tv al-hijrah.pengalaman sebagai bekas warga kerja kwsp selama 17 tahun & pengacara majlis utk majlis koporat dan keraian mungkin dpt menyumbang utk pertimbangan pihak tuan.t.kasih.
  Dj Anep Kg Pisang
  012-3263045 / 019-9141123
  [email protected]

 12. Assalamualaikum wbt.

  Saya Nurazlin Ismail, berasal dari Kuala Lumpur.
  Saya berpengalaman selama 8 tahun dalam pengalih bahasa dan suara.
  Harap-harap nya ada lah rezki untuk saya kat Al-Hijrah ni 🙂
  Jangan segan silu untuk telefon saya ye (016-2046857)

  Terima kasih 😀

  Assalamualaikum

 13. Assalamualaikum wbt..Saya Muhammad Aizat Bin Ayub , berumul 20 Thn , saya Berasal Dari Melaka , saya Berminat untuk menyertai Ahli Keluarga TV Al-Hijrah, pengalaman saya , saya seoarang Pegacara dan penyampai Radio, saya sebelom ni pernah Menjadi penyampai Radion Internet iaitu Meru FM selama 2 tahun saya berada di Konti Meru FM semasa di Shah Alam selangor, kemudia saya menjadi Pegacara Untuk event Koprat iaitu menjadi Pegacara peribadi YBHG Tan Sri Rozali Ismail , Pegurus syarikat besar selangor iaitu Syarikat Puncak Niaga Holding SDN BHD , Dan Syarikat Syabas ,saya megikut semua event koprat beliau selama setahun selepas kematian arwah ayah saya pada bulan december 2017 saya berpindah ke melaka untuk menemani ibu saya dan saya anak tunggal, dan kini saya membuat part time Pegacara di majlis majlis keramaian , di sini saya behasrat untuk menjadi Penyampai Radio Internet di TV Al-Hijrah saya harap pihak pegerusan dapat mempertimbangkan Minat saya dan semangat saya untuk menjadi Warga TV Al-Hijrah ,

  Sekian Terima Kasih

  Assalamualaikum wbt.

 14. Assalammualaikum, saya tiada pengalaman dalam dunia penyiaran atau entertainment tetapi semangat untuk menceburi bidang ini (penyampai radio internet) ini amat saya inginkan, Insha Allah.

 15. Assalamualaikum… Nama saya Mohd Syakireen Bin Aziz. Berasal dari Kota Bharu Kelantan. Baru saja berhijrah ke Kuala Lumpur. Saya punya pengalaman dalam bidang komunikasi yang melibatkan masyarakat lebih 15 tahun. Saya sangat berminat untuk menceburi bidang penyiaran terutama dengan pihak TV Al-Hijrah.

  Antara pengalaman kerja saya :

  1. Pegawai Penggerak Rakan Muda Negeri Kelantan ( 2004 – 2008 ) perkhidmatan secara kontrak. Dibawah Kementerian Belia & Sukan.

  2. Guru Besar Tadika Anak Kreatif, Kota Bharu. (2009 – 2011)

  3. Pegawai Pemasaran Izzi Communication Sdn Bhd, anak syarikat Celcom cawangan Negeri Kelantan. (2012 – 2013)

  4. Pegawai Taklimat Persatuan Guru NUTP (2013 – 2015)

  5. Guru Sambilan Institut Dakwah Islamiyah Perkim (IDIP)
  ( Semester 2013 & 2014

  6. Pegawai Pemasaran ( Sambilan ) Syarikat Fez Travel Sdn Bhd Kota Bharu ( 2013 – 2017

  6. Eksekutif Pemasaran Syarikat RD Papers Kota Bharu
  ( 2016 – 2017 )

  Diharap saya punya peluang untuk melibatkan diri dalam bidang penyiaran bersama TV Al-Hijrah dengan pengalaman yg saya miliki.

  No. Hp saya : 011-10919770 @ 017-9657197

 16. Assalamuailaikum, Saya darwishah balqis , 18 tahun, tinggal di sg petani kedah, sya tengah menunggu result spm 2016, saya merupakan bekas pelajar mrsm pdrm kulim, kedah. Sya memang minat dalam bidang pengacaraan, terutamanya dalam pengambaraan luar negara, tidak mempunyai pengalaman dalam mengacara tetapi boleh menerima tunjuk ajar, hanya mencuba ?
  Terima kasih

 17. ASSALAMMUALAIKUM.. Saya berpengalaman mengendalikan kamera sudah hampir 10 tahun sebagai juruvideo perkahwinan, event2 koperat dan keramaian, sebelumnya saya juga pernah menjadi pembantu jurukamera di tv3 melaka selama setengah tahun. Saya mengharapkan dari pihak stesyen tv al hijrah untuk menimbangkan saya agar diterima untuk berkhidmat sebagai jurukamera di stesyen al hijrah..

 18. Assalamualaikum. Saya Noor Azlin saya baru habis praktikal dalam kos pendidikan awal islam kanak2, sekiranya saya nak memohon jawatan ini boleh ke walaupun saya tahu bidang saya nie dah lari jauh sangat tapi saya nak belajar dan nak cari pengalaman dalam bidang penyiaran nie. Sekiranya kalau boleh in shaa Allah saya akan belajar dengan bersungguh. Apa2 boleh contact dan email saya. 012-6129023

 19. Assalamua’laikum;

  tuan/puan;

  Saya zainal, berpengalaman dalam bidang Graphic dan Multimedia sejak tahun 2004 dan pernah mengetuai “Graphic and Multimedia Team”. kini saya bersedia semula untuk bekerja dengan TV AlHijrah. Secara jujurnya saya nyatakan saya seorang OKU pada anggota tangan kanan dan kiri yang ingin bekerja dan berjaya di TV AlHijrah.

  mohon pihak tuan/puan membuat pertimbangan sewajarnya atas permohonan saya ini. Maklum Balas dari pihak TV AlHijrah amat saya harapkan.

  T.K

  Zainal Bin Mat Desa
  [email protected]
  012-6096664

 20. Assalamualaikum, Saya Ismad Dhirar Bin Hidayat, Boleh panggil ismad. Saya amat berminat untuk bekerjasama dgn tv yg berunsurkan islam ini. Pengalaman saya bekerja sebagai Jurukamera, Grafik, Video Eddior selama 1 tahun. Jika ada kekosongan jawatan tidak kisah apa bidang saya sedia untuk terima. Terima Kasih

 21. Assalamualaikum… Saya, Shahirah, penuntut tahun akhir di sebuah IPTA dalam jurusan penulisan kreatif… Saya bakal menamatkan pengajian akhir Jun ini… Adakah saya layak untuk memohon kekosongan jawatan yang ditawarkan? Maklum balas daripada pihak TV AlHijrah sangat saya nantikan…
  [email protected]

  • Assalamualaikum dan salam sejahtera,
   Saya Muhammad Airi Adha Bin Saadon, masih ada kekosongan jawatan dalam TV Al Hijrah? Saya mempunyai pengalaman dalam bidang broadcasting selama hampir 9 tahun (2010-2019) di Media Prima (unit CVTR & MCR), jika ada kekosongan saya berharap sangat pihak TV Al Hijrah memberi peluang kepada saya, Terima Kasih

   012-6702840 -Airi-

 22. Assalamualaikum..saya Cikgu Khariri atau lebih dikenali dengan nama Cikgu Erin. Seorang, guru, pendakwah, penggiat NGO, juga merupakan seorang selebriti TV dan Dai Jejak Rasul TV 3, 2014…
  cukup berminat dalam bidang pengacaraan. Dua kali hadir untuk ujibakat di TV Al Hijrah untuk program Assalamualaikum….saya aktif dlm memberikan ceramah diuniversiti universiti, agensi agensi kerajaan dan telah merakamkan sebuah lagu dakwah bertajuk Hidayah…..juga mempunyai badan NGO sendiri, Pesatuan Kebajikan Darul Modahish, khusus untuk anak anak yg terrbiar dan kurang bernasib baik serta golongan LGBT….dengan kerjasama pihak Jakim dan Mais..sekiranya sudi dengan saya, boleh hubungi saya ditalian 018 269 0126 Cikgu Erin..

 23. assalam.
  saya sudah 5 tahun dalam bidang camera, video, gambar, livefeed, scp, mcp, shooting product, shooting teaser, shooting studio dan sebagainya. tetapi tiada sijil sijil dalam bidang ini. cuma hanya pengalaman selama 5 tahun bekerja dalam bidang ini. adakah saya berkelayakan?
  0167121894 Aznizam ..

 24. Assalamualaikum…
  Alhamdulillah terdapat byk kekosongan yg ditawarkan, tetapi sayangnya, semua memerlukan pengalaman yg lama dalam dunia penyiaran, saya masira mustapha, sangat berminat dalam dunia penyiaran terutamanya dalam bidang pengacaraan, bolehkah sy memohon walaupun sy tidak punya kelayakn yg ditetapkan, in syaa Allah jika diberi peluang saya boleh belajar dari bawah dan mnmba pengalaman daripada org2 yang sudahpun hebat, saya bakal bergraduasi pada bulan 11 nanti di ukm dalam bidang dakwah dan kepimpinan, major pengurusan…saya amat berharap untuk dtrma sbgai warga tv al hijrah☺.Di universiti saya byk kali diberi kepercayaan untuk menjadi pengurusi majlis, pengacara majlis, atau moderator sesuatu slot. In syaa Allah, jika saya boleh memohon harap pihak encik/cik sudi respon kpd mesej sy ini. -masiera mustapha 01111555352.trma kasih ☺

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments