Wednesday, August 17, 2022
HomeKerajaanKerja kosong Jabatan Pengangkutan Jalan Raya JPJ

Kerja kosong Jabatan Pengangkutan Jalan Raya JPJ

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Kerja kosong Jabatan Pengangkutan Jalan Raya JPJ | Kepada mereka yang sedang mencari jawatan kosong dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan yang ditawarkan di Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) anda diperlawa untuk segera membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut:-

Kerja kosong Jabatan Pengangkutan Jalan Raya JPJ

 1. Pemeriksa Kereta Motor gred AB19 50 kekosongan
  Gaji ditawarkan RM1,362 – RM4,034

Syarat pelantikan jawatan

 • Calon hendaklah daripada kalangan warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan.
 • Mempunyai sekurang-kurangnya SPM dengan pengalaman berkhidmat sebagai mekanik kenderaan atau Sijil Kemahiran Tahap 2 atau 3 dalam bidang-bidang yang berkaitan.
 • Atau Mempunyai sekurang-kurangnya Sijil Vakasional dalam bidang-bidang berkiatan yang diiktiraf oleh kerajaan malaysia.

Cara memohon

Semua permohonan hendaklah dibuat secara online dengan menggunakan laman sesawang rasmiĀ  Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Sebelum anda membuat permohonan sila pastikan anda mengisi segala maklumat diri anda dengan lengkap dan tepat anda boleh rujukĀ Spa8 Panduan Permohonan Lengkap Jawatan Kosong Kerajaan.

RELATED ARTICLES

17 COMMENTS

 1. Salam smua tuan/puan..
  Sya nak tahu bagai mana nak aplai jpj ni…sya amat berminat……sya bru habis belajar dlm sijil SKM tahap 3=kos tiknologi sistem komputer…sya nak tahu bagai mana nak aplai jpj

 2. Assalamualaikum tuan/puan
  Saya mempunyai sijil spm dan skm tahap 2 tekonologi automotif dan saya juga telah membuat permohonan di suruhanjaya pekerjaan awam(spa)saya harap pihak tuan/puan memberi peluang kepada saya..jasa baik pihak tuan/puan hanya allah sahaja yg mampu balas…saya harap dapat kerja jpn ni..terima kasih..?

 3. Assalammualaikumm..sya hendak mncuba nsib saya ni..sya ingin brkerja sbagai jpj..sya amat minat..ni lah yg sya kejarii..ini lah cita2 sya..sya akan berkerja dgn amanah..jujur..teguh..sya amat brminat untk kerja jpj..sya ingin mnolong kedua ibu bapa sya..adk2 sya..ini lah cita2 sya..pilih la sya sbgai temuduga untuk prkerjaan jpj ini..kol sya pon bleh..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments