Kereta dan Kemampuan Tips Beli Kereta Untuk Berjaya

Kereta dan Kemampuan Tips Beli Kereta Untuk Berjaya

Kereta dan Kemampuan Tips Beli Kereta Untuk Berjaya | Memiliki kereta sendiri adalah matlamat utama bagi kebanyakkan remaja masa kini kadang-kala mereka membelinya tanpa berfikir panjang sehingga menyebabkan mereka mengalami pelbagai masalah kewangan di masa hadapan oleh kerana itu hari ini kami ingin kongsikan satu post daripada Azizul Azli Ahmad tentang kereta dan kemampuan.

tips beli kereta
Gambar diatas menunjukkan kadar kemampuan sebenar anda untuk memiliki kereta yang bernilai lebih kurang harga kereta yang diberikan dalam gambar.

tambahannya antara punca kenapa anak muda tidak mampu memberi rumah pertama yang kecil dan sederhana adalah kerana kebanyakan gaji mereka dihabiskan untuk kereta mereka sehingga tidak mampu membuat simpanan untuk perumahan.

KERETA OH KERETA!

Tolong faham margin gaji kita dan kereta yang kita layak

Gaji X 12 = Gaji Tahunan = Harga Kereta Kita Layak Beli

Gaji RM3000 X 12 = RM36,000 . Boleh beli Saga BLM atau Viva.

Bayaran Kereta adalah bawah 15% dari gaji kita sahaja. Jika tidak kita akan jadi hamba abdi kereta.

Ramai org suruh beli kereta, tapi bagi saya belum ada keperluan nak beli.

Anak Muda,

Ini antara punca kita tidak boleh beli rumah pertama yang kecil dan sederhana.

‪#‎LelakiKacakBeliRumahDuluBaruKereta‬

Credit : Azizul Azli Ahmad

Kami berharap dengan post ini dapat membuka minda anak muda supaya tidak terlalu ghairah untuk memiliki kereta yang akan menyebabkan anda susah dimasa hadapan…walaupun kereta adalah alat yang penting untuk anda gunakan tapi belilah yang bersesuaian dengan pendapatan anda.