Sunday, September 24, 2023
HomeBerita KerjayaJawatan Kosong kerajaan terkini 2016

Jawatan Kosong kerajaan terkini 2016

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan Kosong kerajaan terkini | Anda sedang mencari-cari peluang perkerjaan? Jadi anda berada ditempat yang betul di gkerjaya anda tidak perlu mencari jawatan kosong kerajaan atau jawatan kosong swasta secara susah. Ini kerana kami di gkerjaya sentiasa mempamerkan peluang-peluang kerjaya terkini untuk anda.

Jawatan Kosong Kerajaan dan sumber kami

Setiap jawatan yang kami pamerkan di gkerjaya adalah daripada sumber-sumber asal di setiap jabatan kerajaan sama ada jawatan kosong peringkat negeri dan juga jawatan kosong peringkat malaysia dan untuk jawatan kosong swasta pula kami hanya mempamerkan jawatan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai sahaja.

Jawatan Kosong Negeri

Di gkerjaya anda juga boleh memilih jawatan kosong mengikut negeri-negeri yang anda suka dengan membuat pilihan di bahagian menu diatas seperti gambar dibawah.

jawatan kosong negeri

 

Likes dan Subscribe facebook page kami

Tahukan anda mengikut kajian lebih daripada 400 ribu rakyat malaysia menganggur dan sedang active mencari kerja dan setiap jawatan kosong yang ditawarkan mempunyai tarikh tutup oleh itu kami menasihatkan anda untuk terus likes dan subscribe facebook page kami supaya anda tidak terlepas sebarang jawatan yang diiklankan yang sesuai untuk anda.

Resume dan Cover letter

Pastikan anda mempunyai satu resume dan cover letter yang simple tapi power dalam bentuk hardcopy dan juga softcopy ini kerana faktor penting yang selalu dilihat oleh majikan untuk memilih anda adalah melalui resume dan juga cover letter jadi disini kami anda memberikan contoh resume anda boleh muatturunnya secara percuma disini

Rumusannya untuk menjawat jawatan-jawatan didalam kerajaan atau swasta anda tidak perlu mengunakan cable seperti mana khabar angin yang selalu kedengaran tetapi untuk menjawat mencari peluang-peluang pekerjaan anda perlulah berusaha untuk menjadi yang terbaik dan tahukah anda ramai yang memohon jawatan kerajaan masih gagal mengisi borang dengan betul oleh kerana  ini ramai mereka yang cermerlang dan berkelayakan ditolak kerana mereka ini tidak mengisi borang dengan betul oleh itu kami ingin menasihatkan kepada anda untuk mengambil perhatian ketika mengisi borang permohonan dan pastikan anda memberikan segala maklumat yang diminta dengan betul dan kemas.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments