Thursday, June 1, 2023
HomeKerajaanJawatan Kosong Taman Botani Negara Shah Alam

Jawatan Kosong Taman Botani Negara Shah Alam

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan Kosong Taman Botani Negara Shah Alam | Bagi mereka yang sedang mencari jawatan kosong berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan secara kontrak yang ditawarkan seperti berikut:-

Latar belakang Majikan

Taman Botani Shah Alam pada mulanya dikenali sebagai Taman Pertanian Bukit Cerakah yang dibangunkan pada 24 April 1986 sebelum dimasyhurkan menjadi Taman Pertanian Malaysia Bukit Cahaya Seri Alam oleh Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj ibni Hisamuddin Alam Shah Al-Haj pada tahun 1991.

Nama Taman Botani Shah Alam yang sekarang adalah selaras dengan keputusan Jemaah Menteri pada tahun 2007 untuk membangunkan TBNSA menggantikan TPM.

TBNSA dibangunkan bertujuan untuk menjadi pusat kecemerlangan negara dalam bidang pendidikan, penyelidikan saintifik dan pemuliharaan bagi pembangunan botani, hortikultur, pertanian serta bidang-bidang lain yang berkaitan dengannya.

Jawatan Kosong Taman Botani Negara Shah Alam

 1. Penolong Jurutera Gred JA29
 2. Penolong Pegawai Penerangan Gred S29
 3. Pembantu Penerangan Gred S19
 4. Pembantu Awam Gred H11
 5. Pemandu Kenderaan Gred H11

Untuk lain-lain jawatan terkini yang ditawarkan anda boleh rujuk pada pautan berikut (Jawatan Kosong Kerajaan/Swasta)

Syarat asas permohonan

 • Calon hendaklah rakyat malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan iaitu 29 Jan 2021.
 • Mempunyai kelayakan-kelayakan yang telah ditetapkan untuk setiap jawatan yang hendak dipohon anda boleh rujuk pada lampiran yang kami telah sediakan pautannya dibawah.
 • Sila pastikan anda membaca dengan teliti semua syarat-syarat pelantikan sebelum membuat permohonan jawatan.

Cara memohon jawatan

 • Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang telah disediakan oleh pihak TBNSA yang telah kami sediakan pautannya seperti dibawah.
 • Borang permohonan hendaklah diisi dengan lengkap dan tepat serta mengikuti segala arahan-arahan yang telah ditetapkan bagi memastikan permohonan anda diterima dan dinilai sebaiknya oleh majikan.
 • Borang berserta dokumen yang lengkap dan disahkan hendaklah dimasukkan didalam sampul dengan menulis nama jawatan yang dipohon di penjuru sebelah kiri sampul serta di hantarkan secara pos atau serahan tangan kepada :-

Pengarah
Taman Botani Negara Shah Alam
Bukit Cahaya Seri Alam
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Hanya permohonan yang lengkap serta di hantarkan sebelum daripada tarikh tutup sahaja akan dilayan permohonan yang tidak lengkap atau menghantarkan selepas daripada tarikh tutup yang telah ditetapkan tidak akan dilayan.

Syarat Penuh Permohonan / Borang Permohonan jawatan

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments