Saturday, September 23, 2023
HomeKerajaanJawatan Kosong Pensyarah USM

Jawatan Kosong Pensyarah USM

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatanm Kosong Pensyarah USM | Kepada seluruh rakyat malaysia yang sedang mencari jawatan kosong berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan terkini sebagai pensyarah di Universiti Sains Malaysia (USM) anda diperlawa untuk segera membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:-

Maklumat Majikan

Universiti Sains Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1969 dan merupakan universiti kedua tertua di Malaysia. Sebelum Akta Universiti dikuatkuasakan pada 4 Oktober 1971, Universiti Sains Malaysia dikenali sebagai Universiti Pulau Pinang.

Universiti Sains malaysia juga merupakan salah satu daripada empat Institusi Pengajian Tinggi yang diiktiraf sebagai Universiti Berintensifkan  Penyelidikan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi,  USM turut menawarkan peluang pendidikan dan penyelidikan kepada pelajar dan staf.  Satu daripada elemen utama dalam pembangunan kecemerlangan akademik di USM adalah penubuhan pusat dan unit penyelidikan. 

Hal ini selaras dengan hakikat bahawa universiti  sememangnya sedar akan keperluan bidang penyelidikan dan pendidikan yang harus sentiasa terbuka terhadap permintaan masyarakat. Melalui penubuhan pusat dan unit ini, akan membuka  peluang yang lebih baik ke arah penyepaduan dan pembentukan jaringan.

Jawatan Kosong Pensyarah USM

  1. Pensyarah Universiti (Lantikan Kontrak)

Syarat asas permohonan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana muda didalam bidang-bidang yang telah ditetapkan
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan lain yang telah ditetapkan anda boleh rujuk pada lampiran yang kami telah berikan maklumat penuh di pautan dibawah.

Cara memohon jawatan

Semua permohonan hendaklah dibuat secara rasmi dengan surat iringan butiran jaya diri (CV) bersertakan salinan sijil akademik, sijil profesional yang berkaitan serta bukti penerbitan perlu dimajukan secara “softcopy” dalam bentuk “single PDF” kepada:

Anda boleh rujuk adab permohonan jawatan melalui email bagi memastikan permohonan anda lebih baik dan kemas sekaligus membolehkan pihak USM melihat permohonan anda dengan baik.

Dekan
Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan
Universiti Sains Malaysia
11800 Pulau Pinang
Emel: [email protected]

Hanya mereka yang berkelayakan dan melepasi syarat-syarat yang telah ditetapkan akan diproses.

Syarat Penuh Permohonanan

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments