Thursday, November 30, 2023
HomeKerajaanJawatan Kosong Pembantu Penguatkuasa JPJ

Jawatan Kosong Pembantu Penguatkuasa JPJ

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan Kosong Pembantu Penguatkuasa JPJ | Kepada mereka yang sedang mencari jawatan kosong berminat dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan yang ditawarkan di Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) mereka yang berminat dan berkelayakan jangan lepaskan peluang untuk membuat permohonan.

  1. Pembantu Penguatkuasa Gred KP19

Syarat Asas permohonan jawatan

Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan iaitu 10 FEB 2019.

Mempunyai sekurang-kurangnya SPM atau mana-mana kelayakan yang sama taraf dengannya dan diiktiraf oleh kerajaan malaysia.

Melepasi syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera yang telah ditetapkan anda boleh rujuk pada lampiran yang kami telah sediakan pautannya dibawah,

Cara memohon

Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan laman sesawang rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) yang kami telah berikan pautan dibawah.

Sebelum anda membuat permohonan sila pastikan anda mengisi segala maklumat diri anda dengan lengkap dan tepat bagi memastikan permohonan anda diterima dan dinilai sebaiknya oleh majikan.

Mohon

Syarat Penuh Permohonan

Syarat Penuh Pelantikan

RELATED ARTICLES

10 COMMENTS

  1. sya ingin menjadi seorang anggota jabatan pengangkutan jalan dan akan menjalankan tugas dengan amanah serta jujur dalam tugas yang diberi pihak atasan

  2. Saya berminat sebagai penguatkuasa. Saya adalah Persara Tentera yang berkhidmat 22 tahun dalam unit infantri malaysia. Berdasarkan pengalaman yang saya ada, saya ingin berkongsi dan berkhidmat untuk agama, bangsa dan negara.

  3. Saya amat berminat sangat untuk menjadi seorang anggota jpj.. Dan saya janji saya kan jalan kan tugas saya dengan penuh dedikasi dan bersemngat Untuk menjalan kan tugas. Selain itu.. Saya harap saya blh berbakti untuk negara dan bangsa saya harap saya boleh ringan kan beban keluarga saya.

    • Saya amat berminat sangat untuk menjadi seorang anggota jpj.. Dan saya janji saya kan jalan kan tugas saya dengan penuh dedikasi dan bersemngat Untuk menjalan kan tugas. Selain itu.. Saya harap saya blh berbakti untuk negara dan bangsa saya harap saya boleh ringan kan beban keluarga saya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments