Jawatan kosong pdrm 1780 kekosongan tahun 2017

102
211775
Jawatan kosong pdrm 1780 kekosongan tahun 2017

Jawatan kosong pdrm 1780 kekosongan tahun 2017  | Kepada mereka yang berminat untuk menyertai PDRM kini peluang anda untuk membuat permohonan mengikut sumber yang kami terima pihak PDRM akan membuat pengambilan sebanyak 1780 untuk tahun 2017. Berikut adalah maklumat jawatan yang akan ditawarkan pada tahun 2017:-

Jawatan kosong pdrm 1780 kekosongan tahun 2017

  1. 250 kekosongan Pegawai berpangkat inspektor.
  2. 1530 kekosongan untuk anggota berpangkat rendah

Calon-calon daripada kalangan sains forensik,dan berlatar belakang kejuruteraan diperlawa untuk membuat permohonan bagi sesi pengambilan ini.

Cara Membuat Permohonan PDRM

  • Semua permohonan hendaklah dibuat secara online melalui laman sesawang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap di laman SPA.
  • Anda boleh baca tutorial lengkap permohonan jawatan kosong SPA di pautan yang telah kami sediakan Cara mohon jawatan kosong PDRM.
  • Untuk syarat-syarat pelantikan lengkap anda boleh baca pada pautan ini ( Syarat Pelantikan Jawatan )

Mohon Online

Sumber

SHARE

102 COMMENTS

    • Sya mnat jadi polis…cta2x sy polis…tpi.masalh nya kputusan sy rendah tak brpa baik…bm pun stkat llus ja…hrap lah sy dtrima dngan pihak yg berpatutan….wlaupun apa sja kja …arahan..ttap sy akan lkukan…hrap dpat dpertimbangkan lah

  1. Susah kerja sekarang ni…bukan saja berdepan dgn penjenayah..dalaman sendiri suka mencari salah…mcm2 yg pantau…dah la penjenayah byk yg backing…

  2. Saya masih dlm praktikal dan sem akhir utk diploma elektronik..kne guna sijil spm ke untk memohon atau gune cgpa di kolej?..mohon tunjuk ajar

    • Isi borang pkai pen la jilake..aduiii..ko bace ke x ape yg ditulis kt atas tu hanat..xpham2..cmne la nk jawab dlm temuduge klu camni ko punye perangai

  3. Spm saya 3 kredit dan yang lain cuma lulus.BM saya cuma lulus atas je.saya memang nak jadi polis.saya takde gagal pun dalam spm.jadi konstabel pun jadi lah asalkan dapat kerja polis.harap pihak berkuasa boleh memilih saya

    • Bila ada pengambilan pihak PDRM akan melakukan sesi pemilihan dan mereka yang berkelayakan dan melepasi syarat-syarat tapisan semasa akan dipanggil untuk ditemuduga

  4. Saya dah apply untuk inspektor 5 bulan lepas… sentiasa kemakini biodata saya
    Bila intake n surat tawaran keluar untuk pegawai inspektor ?

    • Surat tawaran???ko da g ujian fizikal?mit??..klu blom jgn mimpi surat tawaran smpai kt umah engkau tu..brg lazada pun nk kene order dulu la baru smpai..ko sekolah ke x ni?

  5. Saya bekas tentera laut,sy tggu utk pngambilan khas bekas tentera bila tu?sy dh isi spa8,jhev pun sudah..minat sgt..

  6. […] PDRM akan mengambil 1780 anggota baru untuk tahun 2017 jadi kepada yang berminat nak sertai PDRM tolong buat permohonan sekarang!!!. Share kepada kawan-kawan dan saudara-mara yang sedang mencari jawatan kosong. Maklumat lanjut: https://gkerjaya.com/jawatan-kosong-pdrm-1780-kekosongan-tahun-2017/ […]

  7. Saya fatin .
    Sy nak mohon PDRM . sijil spm je . 7 krdit .tp sblum ni sya ada sejarah penyakit yg melibatkan satu pembedahan di bahagian dalam mulut . adakah ia dikira kecacatan fizikal yg membolehkan permohonan ditolak ?

    • Fatin bukak website pdrm..pastu cari no unit pengambilan..pastu col no tu n tanye la soalan ape pun yg fatin nk ok..cm x sesuai je tanye kt sini..spm 7kredit da tu..

  8. Sayaa berminat cuma tidak tahun cara mahu memohon.saya sudah try mohon tpi tak dapat ..atau saya tak tahu cara memoho.isi borang itu sudah saya isi cuma ada d sana dia ada cakap

    • Bahasa melayu berterabur..kejap xtahu nk apply..kejap da isi borg..kompem bm gagal..klu bm gagal..xpyh mintak la..

  9. hai guys im eddison here… im duin diploma in engineering. this is my last sem and then will continue with internship… can i apply the pdrm from now…

  10. Hi..utk jadi Konstabel we just need spm kan,jadi mcam mna kalau kami mau pergi ke sarjan?? Konstabel dulu and then sambung lagi belajar diploma, baru jadi sarjan kan?

  11. Sy dh lulus smua smpai la cop jari 10,medical checkup cumd tggu paggilan tuk training je tp smpai skrg x pggil2 pn… dh brape thn dh.. emmm

  12. saya amat berminat untuk menceburi dalam bidang polis (keanggotaan) . ini krana saya mempunyai semangat dan hasrat dalam diri untuk mempertahankan negara . saya mula meminati polis sejak di bangku sekolah lagi kerana menjadi polis adalah salah satu cita2 saya.. kerana minat yang mendalam saya telah menjadi sukarelawan PLKN pada tahun 2016 kerana perasaan ingin tahu sedikit tentang cara untuk memberikan khidmat kpd negara..saya sangat berharap saya terpilih untuk menjadi salah seorang anggota polis .. saya mempunyai sijil SPM .. dan saya ingin memohon sebagai konstabel . saya akan memberikan komitmen yang baik demi mencapai keamanan bandar ,negeri dan negara . harap pihak atasan memberi tumpuan .terima kasih 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here