Tuesday, August 9, 2022
HomeUncategorizedJawatan kosong Malindo Air

Jawatan kosong Malindo Air

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan kosong Malindo Air | Kepada mereka yang sedang mencari jawatan kosong dan berminat untuk berkerja di Malindo Air anda diperlawa untuk segera membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan yang ditawarkan seperti berikut:-

Jawatan kosong Malindo Air

  1. Cabin Crew
  2. Corporates Sale Manager
  3. Sales & Support Manager
  4. Program Manager
  5. Reservation Ticketing Officer
  6. Shipment / Logistic Officer
  7. Store Officer

kerja kosong malindo air

Syarat asas permohonan jawatan

Warganegara malaysia berkelayakan dan melepasi syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Cara memohon

Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menghantarkan resume anda kepada alamat email seperti berikut:

[email protected]

Sebelum anda hantarkan resume anda sila pastikan anda mengikuti adab-adab permohonan jawatan melalui email anda boleh membaca disini Tips Menulis Email Permohonan Kerja dengan betul

SUMBER

RELATED ARTICLES

17 COMMENTS

  1. saya SITI NUR’AINE BINTI KAMARUDDIN,saya ingin memohon jawatan di malindo airlines saya tak kesah sekiranya saya dapat jawatan kecil atau pejabat.saya seorang yang rajin bekerja dan cepat belajar.saya harap saya dapat menjadi sebagian keluarga malindo airlines.di sini saya ada sertakan nombor talifon saya untuk pihak malindo menghibungi saya.014-9905934.saya juga akan sertakan resume saya untuk pihak malindo melihat kelayakkan saya.

    SITI NUR’AINE BINTI KAMARUDDIN
    [email protected]
    (+60) 14-9905934
    N0.3, JALAN ANGGERIK KAMPUNG DATO’ABU BAKAR BAGINDA
    43000, SELANGOR DARUL EHSAN
    MYR 1500

    PROFESSIONAL EXPERIENCES
    Dec 2010 – Dec 2012
    SECRET RECIPE CAKES & CAFÉ SDN BHD
    Position: Waiters, barista and kitchen
    Take order from customers
    Send food & drink to customers
    Cook for a customer who buys food
    Make water for your customers
    June 2013 – Jan 2014
    SMART READER KIDS SDN BHD
    Position: Helper Teacher and part-time teacher
    Prepared food for kids
    Teacher changed

    Nov 2015 – June 2016
    LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA
    Position: Daily part-time worker
    Review the results of the examination

    Jan 2017 – Dec 2019
    KAIZO GLOBAL ENTERPRISE
    Position: clerk
    Receives calls from customers or client
    Check all order in and out
    Keep in all the date in computer

    PROFESSIONAL OBJECTIVIE
    Long tern commitment with space for advancement in profession
    Sector to improve knowledge and experience

    STRENGTHS
    Experiences from previous posts in work sectors-work well under pressure
    Strong inter-personal skills, self-motivated and fast leaner with attitude regarding gold direction
    Mature, meticulous, dedicated and fast learner.

    EDUCATION BACKGROUND
    2008 (SPM)
    Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Reko
    Pass all subject in Sijil Peperiksaan Malaysia
    2006 (PMR)
    Sekolah Menengah Kebangsaan Cyberjaya
    Pass all subject in Peperiksaan Menengah Rendah
    2003 (UPSR)
    Sekolah Rendah Kebangsaan Dto Abu Bakar Baginda
    Pass all subject in Ujian Penilaian Sekolah Rendah

    COMPUTERS PROFICIENY
    Proficient in major application software such as maicrosoft
    Word, Microsoft excel, Microsoft point and internet networking.

    LANGUAGE PROFICIENY
    (Proficiency: 0=poor-10=Excellent)
    Language spoken write
    Bahasa melayu 10 10
    English 5 5

    INTERSENT
    Web browsing, sport reading, travelling and socializing

  2. HI.saya siti nur’aine binti kamaruddin,saya seorang yang rajin membuat kerja dan cepat belajar.saya mengharap pihak malindo dapat memberi saya peluanag untuk bekerja di bawah syarikat malindo airlines.

  3. Salam sejahtera,
    Sya mohd hazim sya seorang
    Kuat semangat dan seorang
    Yang rajin bila melakukan
    Pekerjaan dan sya Cuma
    Pengalaman bekerja
    Sebagai jawatan helper
    Dan rigger dalam syarikat
    Swasta di wp.labuan,
    Jdi sya sangat teringin
    Dan berminat jika di beri
    Peluang bekerja sebagai
    Jawatan ramp agent
    Malindo air di wp.labuan
    Sekiranya ada ke kosongan
    Pihak malindo air boleh
    Hubungi sya dgn talian
    0178386959

  4. • Create an environment oriented to trust, open communication, creative thinking, and cohesive team effort.
    • Ability to provide sales support and end user training.
    • Provide the team with a vision of the company objectives.
    • Motivate and inspire team members, team leaders.
    • Lead by setting a good example (role model) – behavior consistent with words.
    • Serve as a focal point to communicate and resolve interface and integration issues with all teams
    • Escalate issues which cannot be resolved by the team provide guidance to the team based on management direction.

  5. A Challenging and determined graduate MBA in International Marketing and Retail Management with good communication skill ready to work as a member of team, utilizing the skills acquired during my course and experience.

  6. Salam Sejahtera,

    Saya Safidah. Seorang yg rajin, mahu belajar & bertanggungjawab dlm tugas.

    Saya nak tanya, macam mana nk mohon utk jawatan AIC di Malindo Air? saya ada pengalaman kerja berkaitan AIC sebelum ni. Saya amat berminat utk bekerja di KLIA,
    dan sangat2 memerlukan kerja sekarang.
    Ada sesiapa boleh bantu?

    Apa2 maklumat boleh hubungi saya di
    012-2738535 (Fidah)

    T.kasih

  7. saya amat rajin dalam melakukan pekerjaan. belajar tak pandai mana. sijil pon takde sebab sejarah tak lulus. berkeja di plaza tol semenyih dah 3 tahun. niat nak tukar kerja sebab nak cari income lebih.

  8. Saya Nurul Hanas binti Hasri. Saya baru saja tamat pengajian dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Pengajian Budaya Visual (fakulti Seni Lukis Seni Reka) dari UITM Puncak Alam,  Selangor. Saya ingin memohon jawatan tenaga pengajar di sekolah pihak Tuan/Puan. Bukan itu sahaja, saya juga boleh bekerja di bawah tekanan dan kerja dalam berpasukan. Saya mempunyai pengalaman sebelum ini di Pejabat Peguambela dan Peguamcara (Pinjaman Perumahan) di Pasir Puteh, Kelantan dan telah menjalani latihan industri di Jabatan Kebudayaan dan Kesenian di Kuantan, Pahang sebagai penolong pengurusan acara, publisiti dan media. Saya harap anda akan mempertimbangkan permohonan saya. Sekian.

  9. Saya ingin bekerja sebagai cabin crew di malindo air.saya ada kelayakan untuk masuk cabin crew.saya sangat berharap agar malindo air mengambil saya sebagai cabin crew di malindo air.

    • kah kah kah…bodoh. kerja sbg malindo air? malindo air ni syarikat kpl terbang bukan pekerjaan bodoh. ko cuci jamban boleh?

      • terlampau juga kau ketawakan orang,jadi kau pikir kau tuh pandai sangat eh mengalahkan Tuhan,trus mahu ketawakan kelemahan orang,kalau kau pandai sangat,kau tidak akan ketawakan orang malah tegur elok2…nama pun macam kurang ajar tiada didikan sama adab!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments