Sunday, September 24, 2023
HomeSarawakJawatan Kosong Kerajaan Sarawak 100 Kekosongan

Jawatan Kosong Kerajaan Sarawak 100 Kekosongan

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan Kosong Kerajaan Sarawak | Sukacita dimaklumkan kepada seluruh warganegara malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berminat untuk menjawat jawatan sebagai Pegawai Tadbir Gred N41.Calon yang berminat untuk memohon hendaklah membaca terlebih dahulu syarat-syarat kelayakan secara menyeluruh seperti yang dinyatakan dibawah.

Jawatan Kosong Kerajaan Sarawak

Nama Jawatan : Pegawai Tadbir Gred n41

Tarf Jawatan : Jawatan Berasaskan Caruman

Jumlah Kekosongan : 100

Syarat Permohonan

  • Pemohon hendaklah sekurang-kurangnya memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang-bidang yang berkaitan dan diiktiraf oleh kerajaan malaysia.
  • Semua calon wajib mempunyai Sijil Pelajar Malaysia (SPM) dengan kelulusan dalam bahasa malaysia.

Cara Membuat Permohonan

  • Pihak Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak hanya menerima permohonan secara online oleh itu anda hanya boleh membuat permohonan melalui link yang telah kami berikan dibawah iaitu melalui e-Recruitment.
  • Sila Pastikan anda membuat permohonan sebelum daripada tarikh tutup iaitu 24 March 2016 ( KHAMIS )

Mohon disini

 

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Saya sudah beberapa kali menjalani temuduga samada SPA8 atau erecruitment.tapi result nya masih mendukacita kan.pengalaman dah lebih dah.org lain yg saya kenal,pengalaman tiada,tapi bila interview sekali je dh dpt.adakah ini satu diskriminasi…

  2. sila beri perhatian kepada pencari kerja yang memerlukan pekerjaan seperti daripada golongan yang adik beradik ramai yang berstatus ibu tunggal ,mempunyai kelayakkan akademik yang tertentu dan yang mempunyai tanggungan yang ramai tanpa mengira kaum dan agama kerana adanya kerajaaan adalah suara rakyat daripada pelbagai kaum dan agama..kerajaan memerlukan rakyat daripada pelbagai kaum untuk menubuhkan kerajaan kenapa peluang pekerjaan tidak diberikan kepada pelbagai bangsa dan kaum.Sila ambil perhatian adanya kerajaan yang kukuh adalah kerajaan yang adil .

  3. Saya dah selalu isi jawatan kosong secara online tapi tak pernah dapat panggilan dari mana-mana jabatan pun.kenapa tak bagi peluang utk bekerja?dah apakah syarat-syarat sah utk dapatkan jawatan dlm prkhidmatan tersebut?jawatan kosong ribuan tapi ramai yg tak d pggil utk bekerja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments