Saturday, August 13, 2022
HomeKerajaanJawatan kosong kerajaan Negeri Sabah

Jawatan kosong kerajaan Negeri Sabah

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan kosong kerajaan Negeri Sabah | Kepada seluruh rakyat malaysia yang berasal daripada Sabah yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan di Jabatan Kerajaan Negeri Sabah anda diperlawa untuk segera membuat permohonan jawatan-jawatan yang ditawarkan seperti berikut:-

Jawatan kosong kerajaan Negeri Sabah

 1. Jurutera
 2. Pegawai Veterinar
 3. Pemandu Kenderaan
 4. Penolong Pegawai tadbir
 5. Pembantu Laut
 6. Penyelidik
 7. Penolong Pegawai Veterinar
 8. Pegawal Keselamatan

Syarat Asas Permohonan Jawatan

 • Calon hendaklah rakyat malaysia yang berasal daripada Sabah berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan iaitu 07 Ogos 2017.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat yang telah ditetapkan yang anda boleh semak pada lampiran yang kami telah sediakan dibawah.

Jawatan kosong terkini di Malaysia

Cara memohon

 • Semua permohonan hendaklah dibuat secara online dengan menggunakan laman sesawang rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (SPANS) yang kami telah sediakan pautannya dibawah.
 • Sila pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat sebelum anda membuat sebarang permohonan, Bagi mereka yang telah mendaftar anda hanya perlu login dan kemaskini permohonan anda.

Mohon Online

Maklumat Lanjut Permohonan

RELATED ARTICLES

19 COMMENTS

 1. hai suami saya mahu bekerja sbagai pegawal kesalamatan kerjaan punya…macamana mahu memohon nya..umur saya30an ke atas…

 2. Saya ingin berkerja dengan kerajaan negeri malaysia…kerana saya inginkan pengalaman dalam bidang yang ditetap kan dan diberikan oleh pihak kerajaan…

 3. shahzarina k zakaria

  salam selamat petang saya penama diatas memohon bantuan dari pihak tuan/puan untuk memberi peluang kerja di mana-mana sektor kerajaan harap dipertimbangkan saya setakat spm saja

 4. selamat tenga hari puan dan tuan-tuan.sya penama Masrin Jalimin memohon bantuan dari pihak tuan/puan untuk memberikan saya pelung kerja di sektor mana2 yang layak dengan sijil sya.saya ada Spm dan Stpm sahaja.ada anak satu untuk di tanggung.so sya mohon dari puan/tuan untuk pertimbangkan permohonan saya.keprihatinan tuan/puan amatlah saya hargai.

 5. Saya seorang OKU berkelulusan SPM dan sebagainya. Tidak pernah dipanggil untuk menghadiri Temuduga setiap Jawatan kosong yang saya pohon ini mendukacitakan dengan saya mengewakan kerana tidak mengambil perhatian dan keprihatinan kerajaan dengan saya.

 6. Assalamu’alaikum..
  Saya berminat memohon jawatan sebagai penolong pegawai tadbir. bagaimana membuat permohonan..?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments