Thursday, March 23, 2023
HomeSeluruh NegeriJawatan Kosong di Pos Malaysia Berhad

Jawatan Kosong di Pos Malaysia Berhad

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Jawatan Kosong di Pos Malaysia Berhad | Peluang terbuka kepada seluruh rakyat malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk berkerja di POS Malaysia Berhad anda diperlawa untuk membuat permohonan segera bagi mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan seperti yang telah dinyatakan.

Jawatan Kosong di Pos Malaysia Berhad

Senarai Jawatan kosong

Pihak Pos malaysia Berhad menawarkan jawatan kosong terkini mereka di laman sesawang Jobstreet dan berikut anda boleh lihat senarai-senarai jawatan yang ditawarkan di pautan yang kami telah sediakan dibawah.

Cara memohon

Semua permohonan hendaklah dibuat secara online dengan menggunakan laman sesawang Jobstreet namun begitu untuk memastikan permohonan anda dilihat dan dibaca oleh majikan anda hendaklah mengikuti beberapa langkah mudah dibawah.

 1. Pastikan profile Jobstreet anda lengkap dan memenuhi syarat-syarat pelantikan jawatan yang telah ditetapkan anda boleh baca Cara Setup profile Jobstreet dengan betul.
 2. Sebelum anda hantarkan permohonan anda sila pastikan anda menulis PITCH yang baik bagi menarik perhatian majikan membaca permohonan anda untuk di nilai sila baca Tips Pitching mohon kerja di Jobstreet

Senarai Jawatan Kosong dan Mohon Online disini

RELATED ARTICLES

141 COMMENTS

 1. Aslamulaikum.. Saya minat untuk berkerja pos Malaysia… Sudah lama saya minat nak jadi sebagian staf pos Malaysia.. Kalau sya dapat kerja ni syukur alhamdulillah..

 2. Salam…jika sy diberi peluang dapat berkhimat dipos laju..sy akan rajin,amanah dan ikhlas pada tugas yang diamanahkan kepada sy..mencari kerbekatan hidup dan mendapat rezeki yang halal..

 3. Salam..sy berminat dan sngt berminat utk menyertai team pejabat pos…sekiranya sy diberi peluang utk menjadi salah seorang dr team pejabat pos,,sy akn jalankan tanggungjawab sy dengan sempurna dan penuh etika…

 4. Assalamualaikum. Sy berminat bekeja dgn pos laju. Sy teringin nk kje dlm pos laju. Harap sy dpt. Sy ada spm n pmr. Tk bagus tapi sy harap sy di terima kje dlm pos laju. 01161016020 tq

 5. Assalamualaikum, saya sangat berminat jika diberi peluang bekerja dpos laju sejak dari sekola lagi..itu adalah antara salah satu daripada cita cita saya..saya harap Bila diberi peluang saya amat mnghargai Dan btrima kasih kepada pihak yang memberi peluang. Jika ada rezeki saya bekerja dengan pos laju saya akan bekerja dengan baik Dan dedikasi.

 6. Assalamuaalikum..Saya berminat untuk berkhidmat di POS Malaysia dengan jawatan yang diberikan agar saya dapat menimba ilmu yang baru yang belum pernah saya ceburi. Sebab mengapa saya berminat adalah untuk memberi khidmat kepada masyarakat. Untuk pengetahuan pihak tuan sedang mencari pekerjaaan untuk menyara ahli keluarga seramai 6 orang. Saya memohon agar Pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya. Saya sertakan No.Phone dan Email untuk tindakan lanjut dati pihak tuan.
  Hp: 012-3386805
  email: [email protected]

 7. assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan…saya sangat sangat berminat untuk menyertai pasukan Pos Malaysia..saya berpengalam 14 tahun dalam Retail, saya berminat di bahgian terimaan barang dan keluranan barang (receiving),saya harap tuan @ puan dapat mempertimbangkan permohonan saya…saya sertakan no fon saya untuk rujukan tuan @ puan…0137054399

 8. assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan…saya sangat sangat berminat untuk menyertai pasukan Pos Malaysia..saya berpengalam 5 tahun driver van…saya mempunyai lesen B2,D,E,H serta GDL…saya mempunyai sijil SPM shj…saya sudah berkeluarga..skrg ni saya tengah mencari kerja tetap untuk masa depan anak-anak…saya tinggal dekat terengganu..kalau boleh dapat area Besut @ Setiu lagi elok…kalau situ takde kosong dekat terengganu pom saya sanggup jnji dapat kerja..saya harap tuan @ puan dapat mempertimbangkan permohonan saya…saya sertakan no fon saya untuk rujukan tuan @ puan…0135530873…

 9. Saya Berminat untuk mengikuti kerja Di Pos Malaysia.Saya mohon untuk dapat Di negeri Terengganu ..no h/p(0143243283)

 10. Salam..saya amat berminat kerja sbgai penhantar surat.saya mau join pos malasia.skrang saya kerja buruh sbgai painthing man..sya sdah berkeluarga..sya amat memerlukan pekerjaan tetap….01125017945…

 11. Assalamualaikum, saya berminat untuk berkhidmat sebagai kerani di POS Malaysia di kawasan kulim atau seberang perai. Saya mempunyai sijil SPM dan mempunyai Diploma dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak. Tetapi saya berminat untuk bekerja dalam bidang Penkeranian. saya juga ingin mencari pekerjaan yang tetap. saya harap saya terpilih.
  No telefon : 019 9885753

 12. assalamualaikum.. saya berminat. Saya amat berminat untuk bekerja di pos malaysia sebagai kerani di kaunter hadapan kerana saya mempunyai pengalaman kerja sebagai kerani di syarikat swasta sejak 3 tahun yang lalu iaitu selepas saya tamat SPM 2015 sehingga kini . Saya tinggal di Inanam berhampiran KOTA KINABALU SABAH..Saya amat memerlukan jawatan yang ditawarkan.Harap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya.Terima kasih

  Reply

 13. Saya amat berminat untuk bekerja di pos malaysia sebagai kerani di kaunter hadapan kerana saya mempunyai pengalama kerja sebagai kerani selama 5 tahun.Saya tinggal di kawasan Bagan Serai,Perak.Saya amat memerlukan jawatan yang ditawarkan.Hrap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya.Terima kasih

 14. Saya berminat untuk bekerja di pos malaysia…terutama di area kelantan.
  Saya amat memerlukan jawatan yang ditawarkan.
  Harap pihak Tuan mempertimbangkan kelayakkan saya ini.
  Terima kasih.

 15. assalammualaikum…saya ada pengalaman sebagai kerani di syarikat swasta.Jadi saya amat berminat untuk bekerja di Pos Malaysia kerana kerja lama saya sama seperti kerja di Pos Malaysia(bahagian kaunter).Saya amat berharap pihak tuan dapat memberi peluang kepada saya.Terima kasih.

 16. saya sangat berminat dengan perkerjaan pos malaysia berhad .saya mempunyai kelulusan diploma.diharap saya dapata peluang untuk menduduki temuduga dan dapat menunjukkan kebolehan dalam diri saya.

 17. Saya berminat untuk bekerja dengan Pos Malaysia Berhad. Tapi bagaimana untuk saya memohon? Adakah perlu isi Online, atau datang terus di mana-mana cawangan Pos Malaysia? Mohon pencerahan dari pihak Pos Malaysia.
  Diharap saya berpeluang untuk menduduki temuduga dan berpeluang menjadi kakitangan untuk Pos Malaysia, InsyaAllah.

 18. Saya berminat untuk bekerja dengan Pos Malaysia Berhad. Tapi bagaimana untuk saya memohon?
  Diharap saya berpeluang untuk menduduki temuduga dan berpeluang menjadi kakitangan untuk Pos Malaysia, InsyaAllah.

 19. salam sejahtera, saya sejak dari kecil berminat untuk berkerja di pos malaysia. diharap pihak pos memberi peluang kepada saya dan saya akan lakukan yang sebaik mungkin. terima kasih.

 20. Salam sejahtera,saya berminat untuk bekerjasama bersama Pos Malaysia.saya berharap agar diberi peluang dan saya akan melakukan yang terbaik dalam pekerjaan ini.Terima kasih

 21. saya berminat berkerja dengan pos malaysia
  penah perkerja dengan syarikat ninjavan
  ada lesen e gdl kenjur

 22. Anak saya umur 20 tahun, Muhammad Khairi bin Mohd Dzulkeflly berpendidikan sehingga SPM ada lesen motor dan kereta berminat bekerja di pos malaysia. Pengalaman kerja part time di Lazada. Ada Sijil Kemahiran Aircond Tahap 1. Sekiranya ada info boleh terus email saya (ibu)

 23. Saya berkeingini bekerja dengan pos malaysia dan memang saya memerlukan kerja secepat mungkin.saya harap permohonan saya dapat dipertimbangkan.
  Kelas lesen memandu;
  B2,D,GDL

 24. Saya berminat dan berharap dapat bekerjasama dengan Pos Malaysia Berhad. Saya mempunyai pengalaman bekerja di Firma Guaman selama 11 tahun.

 25. Saya berminat untuk bekerja bersama pos malaysia..saya sudah 2 kali ke temuduga pos malaysia dan berharap untuk kali ke 3 ini saya di terima bekerja di pos malaysia.

 26. salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad. Saya aktif dalam sukan olahraga pernah wakil SUKMA . Saya seorang yang peramah & berdedikasi. mempunyai lesen B2 & D. Mudah menerima tunjuk ajar daripada orang lama. Diharap pihak syarikat POS Malaysia Berhad dapat mempertimbang kan permohonan saya. Terima Kasih.

 27. salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad. Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani lebih daripada 5 tahun. Saya seorang yang peramah & berdedikasi. Mudah menerima tunjuk ajar daripada orang lama. Diharap pihak syarikat POS Malaysia Berhad dapat mempertimbang kan permohonan saya. Terima Kasih.

 28. salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad. Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani lebih daripada 5 tahun. Saya seorang yang peramah & berdedikasi. Mudah menerima tunjuk ajar daripada orang lama. Diharap pihak syarikat POS Malaysia Berhad dapat mempertimbang kan permohonan saya. Terima Kasih. ?

 29. Assalamualaikum, saya berminat hendah bekerja sebagai posmen, kelulusan tertinggi spm sahaja.
  saya mempunyai lasen B2 D dan E…

 30. asslmmualaikum,sy junani bt dollah cuma brkelulusan PMR yg tk berapa elok…walaupun umur sy skrg nk masuk 42 thun tpi sy ingin m’cuba utk jwatn di pos malaysia brhad…skrg sy cuma bekerja di kntin sekolah rendah dn jga sebagai ketua platun sukarelawan zon kg.sg.tonggang…iaitu kg orng asli jdi sy brhrp pihak atasan boleh mempertimbankn keluhan sy…terima ksih.

 31. Assalammualaikum ..saya berminat utk berkerja bersama pos malaysia..sy ingin memohon jawatan sebagai pemandu lori pos malaysia. sy mempunyai lesen gdl, pengalaman mbawa lori selama 8tahun. saya berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya.. terima kasih

 32. Assalamualaikum, saya berminat untuk mengisi jawatan kosong di Pos malaysia Berhad ini, saya mempunyai lesen B2 dengan D. Harap tuan/puan dapat pertimbangkan

 33. assalamualaikum, saya berminat dengan jawatan yang ditawarkan oleh POS Malaysia Berhad. saya graduate dalam bidang syariah, mempunyai pengalaman berkerja dalam bidang perkeranian selama setahun di sektor kerajaan(kontrak) serta pengalaman bekerja dalam bidang lain seperti dalam resume,mohon agar pihak POS Malaysia dapat mempertimbangkan permohonan saya. terima kasih.

 34. Assalamualaikum, saya berminat dengan jawatan yang di iklankan oleh Pos Malaysia Berhad, oleh itu saya ingin mengisi kekosongan jawatan tersebut.Kelulusan diploma pengurusan dan berpengelaman dalam bidang tersebut selama 9 tahun di syarikat logistik.Semoga pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan jawatan saya ini. Terima Kasih

 35. Assalammualaikum & salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad
  Pengalaman courier lebih 10 tahun dikawasan ipoh.Saya mempunyai lesen memandu kelas D GDL.Saya memang hendak sgt jawatan ini kerana saya mahukan pekerjaan yang kukuh.Semoga ada rezeki saya kali ini sebab sejak dr Tahun 1996 saya mohon tapi tidak pernah dapat.

  • Assalammualaikum & salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad
   Pengalaman courier lebih 10 tahun dikawasan ipoh.Saya mempunyai lesen memandu kelas D GDL.Saya memang hendak sgt jawatan ini kerana saya mahukan pekerjaan yang kukuh.Semoga ada rezeki saya kali ini sebab sejak dr Tahun 1996 saya mohon tapi tidak pernah dapat.

  • Assalamualaikum, saya berminat dengan jawatan yang di iklankan oleh Pos Malaysia Berhad, oleh itu saya ingin mengisi kekosongan jawatan tersebut.Kelulusan diploma pengurusan dan berpengelaman dalam bidang tersebut selama 9 tahun di syarikat logistik.Semoga pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan jawatan saya ini. Terima Kasih

 36. Saya sangat sangat berminat untuk bekerja dengan pos laju malaysia. Saya ad kelulusan dan mempunyai lesen D

 37. Assalammualaikum & salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad. Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani lebih daripada 5 tahun. Saya seorang yang peramah & berdedikasi. Mudah menerima tunjuk ajar daripada orang lama. Diharap pihak syarikat POS Malaysia Berhad dapat mempertimbang kan permohonan saya. Terima Kasih. ?

 38. Saya berminat dalam bidang bekerja sebagai pos laju.. Dan saya mempunyai lesen memandu B2,D, GDL.. Kelulusan SPM DAN PMR

 39. Salammulalikum…Bila pos malaysia berhad nak open interview lagi untuk tahun 2k19…berminat jugak nak jadi raider menghantar surat ni

  • Assalamualaikum dan selamat sejahtera , Saya berminat.., sementara tunggu peluang kerja yang lain saya still kerja kilang jikalau ada peluang untuk temuduga kerani or everything job dekat pejabat pos 2019 saya berminat.. Kelulusan SPM , berumur 20 , lesen memandu kelas B&D ,

 40. Saya memang nak kerja,sgt Sgt Sgt.
  Saya ada learn b2,D.
  Pernah bekerja sebagai delivery flower as part-time.sekarang tidal bekerja.

 41. Assalammualaikum & salam sejahtera..saya berminat dengan jawatan yang ada di POS Malaysia Berhad. Saya mempunyai pengalaman dalam bidang kerani lebih daripada 5 tahun. Saya seorang yang peramah & berdedikasi. Mudah menerima tunjuk ajar daripada orang lama. Diharap pihak syarikat POS Malaysia Berhad dapat mempertimbang kan permohonan saya. Terima Kasih. 🙂

 42. Saya sangat berminat bekerja di POS MALAYSIA. Sekarang saya bekerja di Syarikat Chin electrical sebagai Site Clerk.Sekiranya saya di beri peluang saya ingin sekali bekerja di POS LAJU.Terima Kasih.

 43. assalamulaikum dan salam sejahtera .nama sy wan nurul aimzah binti wan ibrahim.sy .sy sgt berminat untuk menyrtai pos malaysia.sy mempunyai penglaman kerja bhgian admin dan kerani hr. dhrpkan phk pos mlysia prtmbgkan prmhnan sy ini .trma ksh

 44. Saya sangat berminat untuk berkerja di POS MALAYSIA. Sy adalah staf customer services(leasing) daripada salah satu syarikat telekomunikasi di malaysia. Contract saya ditamatkan bukan kerana masalah tingkahlaku atau kedatangan saya. Jadi sekarang saya sangat memerlukan kerja dan akan melakukan yang terbaik.

  • Assalammualaikum. Sya brminat bekerja d (POS MALAYSIA). Skarang sya Kont. SESB jwatan sbgai driver kawasan Sabah. Sya mmerlukan kerja yg tetap,oleh kerana kerja sya skarang tdak menentu.

   Tel No:(011-33965882)

  • Saya ada lihat iklan kekosingan jawatan di pos laju cawangan setapak ..saudara ada lesen berkenaan saya rasa baik saudara cuba apply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments