Sunday, August 14, 2022
HomeKerajaanE-Pengambilan PDRM Dibuka Sekarang

E-Pengambilan PDRM Dibuka Sekarang

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

E-Pengambilan PDRM Dibuka Sekarang | Kepada seluruh rakyat malaysia yang sedang mencari jawatan kosong berkelayakan dan berminat untuk berkerja sebagai anggota PDRM anda diperlawa untuk memohon segera jawatan yang ditawarkan seperti berikut:-

E-Pegambilan PDRM Dibuka Sekarang

  1. KONSTABEL POLIS YT1 (LELAKI SAHAJA)
    Gaji ditawarkan : RM1,220 – RM2748

Pelbagai elaun-elaun yang menarik

Lain-lain jawatan terkini ( Mohon disini )

Syarat asas pelantikan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan iaitu bermula 16 Nov – 30 Nov 2020.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon.
  • Lulus PT3 /PMR atau mana-mana kelayakan yang sama taraf dengannya dengan mendapat kepujian dalam bahasa Malaysia dan mendapat sekurang-kurangnya Gred C dan lulus Empat mata pelajaran lain termasuk matematik dgn Gred D untuk PMR dan Gred E bagi PT3.

Cara memohon

  • Semua permohonan jawatan di PDRM hendaklah dibuat secara online dengan menggunakan laman sesawang terkini yang telah disediakan oleh pihak PDRM iaitu E-Pengambilan PDRM yang kami telah sediakan pautannya seperti dibawah.
  • Bagi pengguna pertama kali membuat permohonan melalui laman sesawang E-Pengambilan PDRM anda hendaklah mendaftar sebagai pengguna Baru dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Sila pastikan alamat email anda berfungsi dengan baik bagi memastikan tidak berlaku sebarang masalah.

Daftar / Mohon

Syarat Permohonan

RELATED ARTICLES

115 COMMENTS

  1. assalamualikum saye muhammad izudin bin ab hamid berminat nak menjadi anggota PDRM dari SAYE ZAMAN SEKOLAH,saye harap sgt boleh berkhidmat dgn PDRM..saye ade isi online harap sgt tuan,puan dapat meluluskan permohonan saye..terima kasih

  2. Salam …say tujukan komen saya ni pada PDRM..harp2 PDRM dapat membaca komen saya..dah byk kali say cube daftar pdrm tapi xbuleh..harapn saya trlalu besar ingin mnjdi anggota polis..saya merayu myusun 10jari tlg la sgt2 PDRM dapt mmbaca komen saya..tolong sangat..umur saya dah mrncecah 28tahun..tlong sgt2..sy xthu nk bersuara pada siapa lagi..kalau dgn komen ini dapat memberi ruang utk saya memakai baju polis atau diterima utk mnjdi anggota polis..hanya allah je yang tahu betapa gembiranya ibu ayah saya..harap2 pihak pdrm dapat pertimbagkan permohonan saya..demi allah dengan izin allah kalau ditakdirkn sy diterima kerja insyallah yang pertma sy mahu bhgiarkan org tua saya..da lama sy tgu kerja tetap..tolong la..harp2 dapat..last skli sy mohon ampun jikalau komen sy ni ada yg xsukai atau tersentuh..sy brtul2 mitak maaf.. sy harap skdar nk luahkan ape yg trpendam dlm dri sya..last skli sy betul2 mghrap paggilan dri pihak pdrm..tolong la saya..tolong la saya..tolong la saya..hanya allah yg dapt bals budi n jasa baik tuan2..amin…yang benar MOHD FADHIL BIN [email protected]…0167734975,,0179768510,,0199137607…HRP PIHAK PDRM DPT HUBUNGI SYA..😭😭😭

  3. Saya minat polis sebab cita2 saya untuk jadi anggota polis dari kecil lagi

    Saya dah siap daftar ke akaun baru di epengambilan pdrm

  4. saya dari darjah 3 cita-cita jadi polis sampai sekarang,sebab dari dulu saya minat masuk polis,kalau ada rezeki masuk allhamdulillah rezeki saya,kalau tidak ada rezeki mungkin rezeki saya ditempat lain. 🙂 sekian terima kasih

  5. Assalamualaikum, sy Muhammad Hafiz bin Areh bercinta cita dari kecil untuk menjadi seorang anggota polis. Ingin berbakti kepada negara,agama, Dan bangsa. No fon 01112118739. In Sha Allah semoga sy ade rezeki untuk Kali ini aameen yaa rabb

  6. saya luqman hakim telah apply epdrm ,dan saya berminat menjadi seorang anggota polis…saya sedia menerima segala ujian dan cabaran dari segi mental dan fizikal untuk menjadi seorang anggota PDRM. 01118987861/ 0182774281 nombor telefon saya jika pihak PDRM ingin menghubungi saya,saya sentiasa sedia. Assalamualaikum

  7. Saya Muhammad Hairul Hafiz bin Mustafa Kamal ingin menjadi anggota PDRM berkhidmat untuk negara..saya berminat untuk menjadi seorang PDRM.saya minat dengan tugasan yang diberi oleh tuan.kalau ada pa ii tuan bole call saya 01125738047

  8. Saya Muhammad Hairul Hafiz bin Mustafa Kamal ingin menjadi anggota PDRM berkhidmat untuk negara..saya berminat untuk menjadi seorang PDRM.saya minat dengan tugasan yang diberi oleh tuan

  9. Assalamualaikum saya MOHAMMAD AKMAL BIN TAJUDIN sangat berminat untuk menjadi anggota PDRM dan saya sedia menerima segala ujian dan cabaran dari segi mental dan fizikal untuk menjadi seorang anggota PDRM 0195154709 nombor telefon saya jika pihak PDRM ingin menghubungi saya, saya sentiasa sedia Assalamualaikum

  10. Assalamualaikum saya MOHAMAD RAZIZ BIN ISMAIL sangat berminat untuk menjadi anggota PDRM dan saya sedia menerima segala ujian dan cabaran dari segi mental dan fizikal untuk menjadi seorang anggota PDRM. 01133962015 nombor telefon saya jika pihak PDRM ingin menghubungi saya,saya sentiasa sedia. Assalamualaikum

  11. Saya berminat untuk menyertai PDRM kerana saya ingin berbakti kepada masyarakat, agama dan negara. Saya juga rela berkorban dengan penuh jiwa dan raga untuk negara yang tercinta.
    #BersediaUntukBerkhidmat
    #TanahTumpahnyaDarahku

  12. Assalamualaikum saya muhammad najib bin othman sangat berminat untuk menjadi anggota PDRM dan saya sedia menerima segala ujian dan cabaran dari segi mental dan fizikal untuk menjadi seorang anggota PDRM. 0149247705 nombor telefon saya jika pihak PDRM ingin menghubungi saya,saya sentiasa sedia. Assalamualaikum

  13. Saya sudah daftar tapi kenapa tulisnya (penguna tidak aktif) boleh tolong bantu saya?. Sy memang minat kerja pdrm ni dari kecil lagi.

    • Kena dptkn pnngesahan id dulu bos..dorang htr kt email..tapi tulaa,aku sendiri pon blum trima email tu..nk login xblh klau msih xdpt pengesahan id tu..

  14. Aasalammualaikum PDRM . Saya Amirhan ingin memohon menjadi ahli POLIS di raja malaysia.Sila hubung saya di talian : 0133716971, TERIMAH KASIH.

  15. Bolehkah beri saya satu peluang dalam hidup saya , untuk berkhidmat menjaga negara. Saya ingin buktikan kepada semua dan kedua ibubapa saya yang saya mampu buat semua orang bangga dalam menjalankan tugas dalam PDRM. Terima Kasih .0166303317

  16. Saya memang minat nk jadi polis..saya ingin membela agama,bangsa dan negara..tapi tak tahu nk daftar kat mane..saya pelepasan spm sahaja..harap2 dapat lh jadi polis..(0179141469)

  17. Salam Sejahtera Tuan. Sy Kumaresan a/l Ganesan berminat menjadi seorang Polis menjaga keamanan negara.pelepasan spm sahaja( ini telefon mak ) tq Tuan

  18. semua comment sama je masalah.mcm saya.dh mohon,akaun pon dah aktif tpi tah la.harap pihak sana dpt membalas comment kami ni.

  19. Saya dah banyak Kali lompat kerja disektor swasta kerana disebabkan kos sara hidup Dan juga tempat tinggal. Jadi saya ingin mencuba nasib apabila melihat tawaran jawatan kosong pengambilan PDRM Ini. Sememangya berminat juga dalam bidang kepolisan ini. “Hendak Seribu Daya Taknak Seribu Dalih” Tuan! Belum cuba belum tahu.

  20. Please saya minat polis tpi sy tk thu nk mohon mcm mne…tlong sy boleh…bantu sy untuk mohon jdi polis…cita ii sy dri kecik memng nk jdi polis sekolah menengah dri form1 smpai form5 sy msuk kadet polis Dan tiga tahun sy pergi kebngsaan sy pling aktif dlm skolh bantu sy untuk mohon jdi polis…pleasee

  21. Ingin jdi polis..untuk mndapatkan krja yg bgus..dpt Bantu family..tpi rezeki balum ad..tpi sya x akn puts asa bgi apply polis ..ingin jdi polis spya dot mringnkan beban dlam family..ingin buktikan yg sya dpt mncapai krjaya yg diinginkan ..polis ad cita2 yg sya inginkn dri kicil..

  22. Sy nk sgt jdi polis dri kecil smpai skrg harap sy dpt ap yg sy ingin kn iaitu mnjdi anggota polis sy nk banggakn family dan adik sedara mara sy

  23. yg dh isi thn lepas knp tak boleh nk cek… bila boleh cek dimaklumkan id tak wujud.. sedangkan sebelum nie cek di dlm epengambilan tulis dalam proses.. apa maksud tak wujud

  24. Kalau spm ulangan dan kredit masih ada harapan ? Ya allah , minatnya unit beruniform ni . Bapa balik2 tanya bila dpt polis 🙂🙃

  25. AKU NAK JADI POLIS DISEBABKAN KERJA DEKAT MALAYSIA NI TERLALU SUSAH,AKU DAH CUBA DARI TAHUN 2013 SAMPAI 2019 TAPI MASIH TAK ADA REZEKI LAGI AKU AKAN CUBA SAMPAI UMUR AKU 28,MASUK NI DAH 6 KALI🥺

  26. Cita2 saya nak jadi polis,semoga kali ni tercapai hasrat menjadi polis,nak tanya ni kenapa ya saya nak log in tapi tak dapat pengguna id tidak wujud,dan lagi satu kenapa nak aktifkan akaun tidak dapat sesiapa boleh bantu.

  27. saya sudah buat pendaftaran . tapi saya masih tidak terima E-mail pengaktifan ID … saya sudah cuba banyak kali dan juga saya dah cuba letak pelbagai email .. tapi satu email pun saya tidak ada terima pengaktifan ID.. Sila bantu saya

  28. Saya lepas spm dan juga lepasan diploma bahagian penguatkuasa undang2, mohon dk beri peluang mencapai cita2 mnjadi seorang polis

  29. Saya amat berminat menjadi seorang polis walau berpangkat kecil ..saya minat sangat, berusaha mohon semoga murah rezki amin ..

  30. saya dah buat pendaftaran baru,and then bila saya log in semula mengapa keluar statement PENGGUNA TIDAK AKTIK???…sila jwb tuan..sbb saya perlukan kepastian..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments