Wednesday, October 4, 2023
HomeTips KerjayaDuit Poket untuk Pelajar secara Online

Duit Poket untuk Pelajar secara Online

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Duit Poket untuk Pelajar dengan Internet |Masalah kewangan , seminggu makan maggie ketika berada dialam university adalah perkara biasa bagi mahasiswa dan ketika keadaan ekonomi yang sangat teruk hari ini kami yakin masalah ini akan menambahkan lagi beban para pelajar oleh itu kami di gkerjaya ingin kongsikan beberapa perkara atau tips yang boleh anda lalukan untuk menambah duit poket untuk makan dengan hanya mengunakan laptop dan internet.

Duit Poket untuk Pelajar secara Online

  1. Buat Duit Guna 8share kongsi berita dan dapat duit

8share adalah satu platform yang memberikan anda peluang menjana 0.20sen untuk setiap satu click link berita yang anda share di media social.Segala keterangan dan maklumat lanjut anda boleh baca sendiri ketika mendaftar.

Berikut adalah contoh pendapatan admin 5 tahun yang lepas melalui 8share ketika itu admin masih lagi belajar alhamdulilah admin dapat makan dengan kenyang hari2 dengan mengunakan internet dan laptop yang sentiasa ada dirumah sewa admin ketika itu.

cashout 8share50 itu bermaksud click dan rm10 itu jumlah yang admin dapat bagaimana admin boleh dapat click yang banyak? well Genius is 99% hardwork and 1% talent.Setiap bulan admin boleh menjana dalam rm150 sehingga rm400 sebulan mengikut kadar iklan yang diberikan oleh 8share. Berminat boleh daftar disini.

2.Buat duit dengan Nuffnang Jadi Blogger Retis

Nuffnang ini adalah untuk blogger-blogger yang cantik-cantik dan comey-comey jadi jika anda seorang wanita yang cantik dan comey anda boleh try buat blog dan daftar dengan Nuffnang ini kerana dah ramai yang berjaya dan dibayar beribu riban dengan Nuffnang dan jika anda tidak cantik dan tidak comey macam admin boleh lihat pendapatan admin ketika belajar dulu.
cashout nuffnang

3.Buat duit dengan sertai Dropshipping

Dropshipping adalah perniagaan yang sangat mudah untuk dilakukan oleh pelajar anda hanya perlu menjadi orang tengah diantara penjual dan pembeli dan selalunya anda akan dapat 10% ke 50% daripada harga asal product contohnya anda jual sabun kecantikan harga rm30 anda akan dapat rm10 untuk setiap jualan.

Berikut kami senaraikan 3 product dropship yang laku keras untuk tahun 2016.

  1. Product kecantikan,tudung (wanita).
  2. Product Bina badan (lelaki).
  3. Ubat Tenaga Batin minyak lintah dan sebagainya(pastikan product dijual mendapat kelulusan KKM.

4. Habis duit dengan MLM

Setiap tahun pasti ada satu MLM baru akan muncul yang ditargetkan kepada student2 yang ingin menambah pendapatan oleh kami nasihatkan kepada anda semua jangan sesekali menyertai perniagaan jenis MLM tak kira apa jenis sekali pun kerana hakikatnya anda akan rugi.

Kami harap dengan perkongsian ” Duit Poket untuk Pelajar secara Online” ini para pelajar boleh berusaha menjana pendapatan sendiri tanpa perlu berharap dengan ibu-bapa anda, kalau ada diantara pelajar yang bagi alasan kononnya jadi bodoh kalau buat kerja sambilan anda sebenarnya memang sudah bodoh sebab itu anda cakap seperti itu, Berkerja ini sebenarnya adalah sebahagian daripada belajar.

RELATED ARTICLES

18 COMMENTS

  1. Saya masih tertanya-tanya lah.Kerja part-time ape yang sesuai ea dgn umur 16 tahun ke atas?Im really ii need your help,bloger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments