Sunday, September 24, 2023
HomeBerita KerjayaCara Setup profile Jobstreet dengan betul Wajib Baca

Cara Setup profile Jobstreet dengan betul Wajib Baca

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Cara Setup profile Jobstreet dengan betul | Untuk post kali ini kami ingin kongsikan kepada anda bagaimana cara terbaik untuk anda setup profile jobstreet anda kepada lebih profesional dan kelihatan lebih bersedia untuk diterima oleh syarikat yang menyediakan jawatan kosong.

Cara Setup profile Jobstreet dengan betul

Persediaan yang diperlukan

  1. Gambar Professional anda.
  2. Resume
  3. Maklumat Pendidikan
  4. Facebook/Email (mereka yang baru)

Login atau register di laman JobStreet.my selepas itu anda boleh click pada bahagian update profile Boleh lihat pada gambar yang telah kami kotakkan dengan warna merah.
profile jobstreets

Experience

Sila pastikan anda memberikan segala maklumat yang diminta dibawah dengan lengkap berserta dengan penerangan.

cara setup profile jobstreet

Buat pemilihan experience dengan betul,Pemilihan ini sangat penting untuk Jobstreet.my gunakan bagi memilih jawatan yang sesuai untuk anda.

Education

education profile lengkap

Dibahagian education sila pastikan anda berikan maklumat penuh pendidikan anda, ini kerana jika anda fresh graduate maklumat education ini sangat penting tetapi jika anda sudah berpengalaman dan sudah lama berkerja maka bahagian Experience adalah penting untuk anda.

Skill

skill profile jobstreet

Antara perkara utama yang dilihat oleh majikan ketika melihat profile jobstreet anda adalah dibahagian skill jika skill yang anda pamerkan di jobstreet diperlukan untuk jawatan itu maka mereka akan mula melihat info-info yang lain tentang anda jadi pastikan anda masukkan skill anda dengan betul dan tepat.

Languages

language profile

Pastikan anda mengambil ujian JELA yang ditawarkan oleh jobstreet untuk menilai tahap penguasaan anda dalam bahasa english dan selain itu sila berikan bahasa-bahasa yang anda tahu.

Upload Resume anda

resume upload

Sila pastikan anda upload resume terkini anda dan jangan lupa pastikan anda tukar gambar profile jobStreet anda kepada lebih profesional bukan gambar yang tidak profesional.

Jangan lupa juga untuk  menulis PITCH yang baik semasa membuat permohonan sila Tips Pitching mohon kerja di Jobstreet

Selesai kemaskini semua maklumat seperti yang kami nyatakan diatas anda boleh mula membuat permohonan jawatan-jawatan yang anda minati dan paling penting anda harus likes page kami https://www.facebook.com/rasmi.idk kenapa harus likes ini kerana kami sentiasa memberikan info-info jawatan kosong terkini kerajaan dan swasta serta tips-tips rahsia jawatan kosong yang ramai tidak tahu.

RELATED ARTICLES

19 COMMENTS

  1. Salam sy mencari job kurier or Rider dilokasi sekitar Rawang sehingga Tg malim, mempunyai kenderaan moto, kereta dan van window… pls email sy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments