Monday, December 11, 2023
HomeTips KerjayaCara Mohon Credit Card Maybank Kerja Sendiri

Cara Mohon Credit Card Maybank Kerja Sendiri

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Cara Mohon Credit Card Maybank Kerja Sendiri | Jika anda berkerja sendiri pasti sukar untuk anda membuat permohonan Credit Card berikut kami akan kongsikan bagaimana untuk anda memohon credit Card Maybank bagi mereka yang bekerja sediri.

Cara Mohon Credit Card Maybank Kerja Sendiri

Daftar Peniagaan anda di SSM

Paling utama dan paling penting bagi mereka yang bekerja sendiri anda wajib memiliki SSM dan sekarang anda boleh mendaftarkan perniagaan anda secara online sahaja jadi pastikan anda membuat pendaftaran sekarang.

Buka Akaun Perniagaan Anda

Selepas anda membuka akaun SSM pastikan anda membuka akaun perniagaan anda anda boleh lakukan dimana-mana cawangan bank dan kami sarankan anda membuat pendaftaran dengan maybank iaitu SME First Account akaun perniagaan ini tidak memerlukan Introducer. Berikut adalah perkara yang harus ada miliki untuk membuat akaun perniagaan.
1. Cop rasmi perniagaan anda
2. Salinan Sijil SSM
3. Salinan Maklumat SSM.
Pendaftaran boleh dibuat secara online melalui laman sesawang Maybank dan selepas membuat pendaftaran anda hanya perlu membuat pengesahan di cawangan maybank yang telah anda pilih.

Daftar LHDN

Ini adalah perkara yang paling ditakuti oleh ramai peniaga atau orang-orang yang bekerja sendiri namun begitu ketahuilah dengan anda membuat pendaftaran LHDN anda boleh menikmati pelbagai kelebihan antara permohonan load anda mudah untuk diluluskan, mudah anda membeli kereta atau rumah di hari-hari akan datang.
Jangan risau pihak LHDN tidak akan mengambil wang anda yang tidak perlu dicukaikan.

Setelah selesai membuat 3 perkara diatas anda hanya perlu menunggu tarikh matang iaitu 6 bulan daripada tarikh anda mula membuat semua perkara diatas selepas itu anda boleh membuat permohonan Credit Card Maybank secara online dengan menggunakan pautan yang kami telah sediakan dibawah.

Contoh jika anda ingin membuat permohonan dengan Pendapatan Tahunan anda RM100,000 anda perlu memastikan sepanjang 6 bulan duit keluar masuk ke dalam ekaun anda sekitar RM80,000.

Sekian sahaja daripada kami tips dan Cara Mohon Credit Card Maybank yang Kerja Sendiri kami harap iainya dapat membantu anda membuat permohonan dan dapat memudahkan urusan anda.

Cara Mohon Credit Card Maybank Kerja Sendiri

Jika anda sedang mencari jawatan kosong yang ditawarkan di Maybank anda boleh membuat permohonan disini

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments