Cara Memulakan Perniagaan Online

Cara Memulakan Perniagaan Online – Wajib Baca

Cara Memulakan Perniagaan Online | Perniagaan online sebenarnya tidaklah sesusah atau sesenang yang disangka namun begitu ramai yang melakukan kesilapan-kesilapan semasa memulakan perniagaan online sendiri. Oleh kerana itu hari ini kami ingin berikan beberapa tips bagaimana cara untuk anda memulakan perniagaan online dengan modal yang rendah dan cara yang betul. Berikut kami adalah 4 langkah yang boleh anda ambil untuk memulakan perniagaan online.

1. Mulakan dengan menjual Produk Orang Lain

Jika anda mempunyai produk sendiri jumlah keuntungan memanglah lebih besar namun begitu didalam perniagaan online anda perlu tahu bahawa pengalaman sangat penting oleh itu kami cadangkan anda untuk mencuba menjual produk orang lain terlebih dahulu, Namun begitu anda haruslah memilih produk2 yang berkualiti dan berkesan serta mempunyai branding yang kukuh.Dengan memilih produk2 yang berkualiti yang berkesan serta mempunyai brand yang tersendiri pelanggan tidak lagi ragu-ragu untuk membeli daripada anda.

2. Fikir Untung dan Mudah

Antara penyebab utama kenapa ramai peniaga online gagal adalah kerana mereka terlalu fikirkan keuntungan dan berfikir bahawa meniaga online ini mudah, sebenarnya meniaga online ini memerlukan ilmu dan pengalaman yang luas oleh itu sebelum anda mengeluarkan modal yang besar untuk memulakan perniagaan online cuba dahulu menjual dengan modal yang kecil jika berjaya dan mendapat permintaan tinggi maka naik sedikit demi sedikit modal sehinggalah menjadi besar.

3. Pilih Produk dan Test Market

Menjual produk secara online memerlukan keunikan dimana produk yang anda jual haruslah mempunyai sesuatu yang tidak ada di kedai-kedai biasa oleh itu untuk memulakan perniagaan secara online kami nasihatkan anda membuat ujian terlebih dahulu sebelum anda keluarkan sebarang modal contohnya anda ingin menjual “power bank terkini ” cuba ambil gambar power bank yang ingin anda jual kemudian promote di group2 facebook dan page facebook anda jika anda melihat respone yang baik dan ramai ingin membelinya maka anda boleh keluarkan modal dan jual produk tersebut jika produk itu tidak mendapat sebarang respone jadi anda tukar dan test produk yang lain sehinggalah anda jumpa produk yang betul-betul mendapat permintaan tinggi.

power bank murah

4. Margin Keuntungan Wajib Tinggi

download (4)

Untuk meniaga secara online anda harus tahu bawah kos penghantaran,kos pengiklan dan lain-lain harus ditanggung oleh anda jadi kami nasihatkan anda menjual produk yang mempunyai margin keuntungan yang tinggi. Sebab itu kalau anda dapat lihat kebanyakkan sifu2 atau pakar2 seminar mereka ini kaya raya ini kerana mereka hanya menjual Ebook yang mempunyai margin keuntungan 100% jadi mereka tidak kisah jika iklan mereka mahal difacebook ini kerana jika Ebook mereka dijual dengan harga rm100 keuntungan mereka adalah rm100.

Rumusannya kami berharap dengan 4 Langkah ini ianya dapat membantu anda sedikit sebanyak dalam perkara yang harus anda fokus sebelum memulakan perniagaan secara online. Jika anda ingin bertanyakan sebarang masalah atau pendapat anda boleh tinggalkan di ruangan komen dibawah.

Cara Memulakan Perniagaan Online