Friday, December 1, 2023
Homeidea perniagaanCara Memulakan Perniagaan Online - Wajib Baca

Cara Memulakan Perniagaan Online – Wajib Baca

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Cara Memulakan Perniagaan Online | Perniagaan online sebenarnya tidaklah sesusah atau sesenang yang disangka namun begitu ramai yang melakukan kesilapan-kesilapan semasa memulakan perniagaan online sendiri. Oleh kerana itu hari ini kami ingin berikan beberapa tips bagaimana cara untuk anda memulakan perniagaan online dengan modal yang rendah dan cara yang betul. Berikut kami adalah 4 langkah yang boleh anda ambil untuk memulakan perniagaan online.

1. Mulakan dengan menjual Produk Orang Lain

Jika anda mempunyai produk sendiri jumlah keuntungan memanglah lebih besar namun begitu didalam perniagaan online anda perlu tahu bahawa pengalaman sangat penting oleh itu kami cadangkan anda untuk mencuba menjual produk orang lain terlebih dahulu, Namun begitu anda haruslah memilih produk2 yang berkualiti dan berkesan serta mempunyai branding yang kukuh.Dengan memilih produk2 yang berkualiti yang berkesan serta mempunyai brand yang tersendiri pelanggan tidak lagi ragu-ragu untuk membeli daripada anda.

2. Fikir Untung dan Mudah

Antara penyebab utama kenapa ramai peniaga online gagal adalah kerana mereka terlalu fikirkan keuntungan dan berfikir bahawa meniaga online ini mudah, sebenarnya meniaga online ini memerlukan ilmu dan pengalaman yang luas oleh itu sebelum anda mengeluarkan modal yang besar untuk memulakan perniagaan online cuba dahulu menjual dengan modal yang kecil jika berjaya dan mendapat permintaan tinggi maka naik sedikit demi sedikit modal sehinggalah menjadi besar.

3. Pilih Produk dan Test Market

Menjual produk secara online memerlukan keunikan dimana produk yang anda jual haruslah mempunyai sesuatu yang tidak ada di kedai-kedai biasa oleh itu untuk memulakan perniagaan secara online kami nasihatkan anda membuat ujian terlebih dahulu sebelum anda keluarkan sebarang modal contohnya anda ingin menjual “power bank terkini ” cuba ambil gambar power bank yang ingin anda jual kemudian promote di group2 facebook dan page facebook anda jika anda melihat respone yang baik dan ramai ingin membelinya maka anda boleh keluarkan modal dan jual produk tersebut jika produk itu tidak mendapat sebarang respone jadi anda tukar dan test produk yang lain sehinggalah anda jumpa produk yang betul-betul mendapat permintaan tinggi.

power bank murah

4. Margin Keuntungan Wajib Tinggi

download (4)

Untuk meniaga secara online anda harus tahu bawah kos penghantaran,kos pengiklan dan lain-lain harus ditanggung oleh anda jadi kami nasihatkan anda menjual produk yang mempunyai margin keuntungan yang tinggi. Sebab itu kalau anda dapat lihat kebanyakkan sifu2 atau pakar2 seminar mereka ini kaya raya ini kerana mereka hanya menjual Ebook yang mempunyai margin keuntungan 100% jadi mereka tidak kisah jika iklan mereka mahal difacebook ini kerana jika Ebook mereka dijual dengan harga rm100 keuntungan mereka adalah rm100.

Rumusannya kami berharap dengan 4 Langkah ini ianya dapat membantu anda sedikit sebanyak dalam perkara yang harus anda fokus sebelum memulakan perniagaan secara online. Jika anda ingin bertanyakan sebarang masalah atau pendapat anda boleh tinggalkan di ruangan komen dibawah.

Cara Memulakan Perniagaan Online

 

RELATED ARTICLES

8 COMMENTS

 1. Fast track adalah syarikat kewangan yang ditubuhkan untuk membantu memberikan pinjaman yang boleh dipercayai dengan kadar faedah yang murah, hubungi kami sekarang untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara memohon pinjaman. hubungi kami sekarang di e-mel: (info @ fastintracfinancial.com) Whatsapp: +1 (858-519-9429)

 2. Nama saya Elang Endah Saya seorang wanita bisnis di Indonesia dan saya bepergian ke negara lain karena bisnis, saya beberapa waktu yang lalu saya memiliki kemunduran dalam bisnis saya karena seseorang yang saya percayai begitu banyak berbohong kepada saya dan mengambil banyak uang saya. modal dengan harapan mengirimi saya barang. Saya mulai mencari bantuan dan seorang teman memperkenalkan saya ke Arab Credit Group Beberapa bulan yang lalu, saya takut karena cerita yang saya dengar tentang pinjaman online sebelumnya, tetapi saya berkata pada diri sendiri bahwa saya harus mencobanya, setelah menyelesaikan semua persyaratan yang saya miliki. pinjaman sebesar 700jt telah ditransfer kepada saya dan hari ini saya sepenuhnya kembali ke bisnis, jika Anda memiliki tantangan keuangan atau Anda mencari modal untuk memulai bisnis Anda sendiri di sini adalah kesempatan Anda, jika mereka dapat membantu saya tahu mereka akan membantu Anda juga . hubungi Arab Credit Group hari ini dan Anda akan senang melakukannya.

  Detail saya
  nama: Elang Endahe
  mail: [email protected]

  hubungi Arab Credit Group menggunakan
  Perusahaan: Arab Credit Group 
  Email: [email protected]

 3. Selamat hari,
  Saya orang Filipina, saya ingin melabur dalam perniagaan anda dengan niat baik. Saya mempunyai modal sendiri untuk pelaburan yang menguntungkan. Saya juga memberi pinjaman kepada swasta dan komersial dengan kadar faedah tahunan yang sangat rendah sehingga 3% dalam tempoh pembayaran untuk mana-mana bahagian dunia.

  Adakah anda memerlukan kredit dengan faedah 3% per tahun dari jumlah keseluruhan yang anda perlukan untuk membiayai atau perkongsian 50/50% untuk jangka masa 1 hingga 10 tahun? Saya ingin mengetahui pilihan anda untuk membolehkan kami menjalankan rundingan. Jumlah pembiayaan maksimum adalah $ 100 juta USD.
  Hubungi EMAIL: [email protected]
  URL laman web: http://voorhinvestcorp.com/
  WhatsApp: +1 4704068043
  LINE ID: philipvoor
  EMAIL: [email protected]
  TERIMA KASIH
  FILIP VOORHEES.

 4. TAWARAN TAMBAH INSTANT UNTUK SEMUA ORANG DIPERLUKAN PINJAMAN HUBUNGI KAMI SEKARANG
  Halo, Adakah anda memerlukan pinjaman daripada Syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
  di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang kerana kami menawarkan pinjaman kepada semua
  kategori pencari sama ada syarikat atau penggunaan kakitangan. Kami menawarkan
  pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui Whats app +919205646839
  [email protected]

  BORANG PERMOHONAN PENCEGAHAN PINJAMAN
    ******************************
  1) Nama Penuh:
    2) Jantina:
    3) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
    4) Tempoh Pinjaman:
    5) Negara:
    6) Alamat Rumah:
    7) Nombor Mudah Alih:
    8) Nombor Faks:
    9) Pekerjaan:
  10) Pendapatan Bulanan:
    11) Tarikh Gaji:
    12) Tujuan pinjaman:
    13) Di mana anda mendapat iklan pinjaman kami:
  [email protected]

 5. ANDA PERLU PINJAMAN

  Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: ( [email protected] ) Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin dari jumlah dan ke mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Broker barang dan Badan Korporat) pada kadar faedah hebat kami sebanyak 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut, hantarkan balasan kepada alamat E-mel berikut: [email protected]

 6. Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
  * Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
  * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
  akaun bank
  * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
  * Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
  * Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
  *. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
  Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
  pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
  dari awak.

  Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan
  bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
  Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui

  e-mel: [email protected]

  BEST REGARD,
  Mr.Anthony Smith.
  Fast Cash Company
  Tel: +60182905378
  Email [email protected]
  webisite:fastcashfirm.wordpress.com

 7. Saya baru nak mulakan menjual perfume di insta , perfume sendiri . Tapi yg buat saya risau , sbb rmai tanya kalau jual perfume kat online . Ada setengah tu dia nak bau dulu la apa la kan . Hahaha , mungkin dalam ni sya dpt nasihat dri org yg pengalaman . Terima kasih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments