Saturday, December 9, 2023
HomeBerita KerjayaCara Buat Duit Dengan Blog Tanpa Modal dan Mudah

Cara Buat Duit Dengan Blog Tanpa Modal dan Mudah

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Cara Buat Duit Dengan Blog | Jika anda ingin memulakan langkah pertama untuk buat duit dengan blog tetapi tidak tahu bagaimana caranya anda kini sebenarnya berada di tempat yang betul hari ini kami di kerjaya ingin memberikan tips dan panduan yang dikongsikan oleh seorang blogger yang sangat terkenal iaitu Pete Cashmore founder kepada blog terkenal iaitu Mashable.com dimana pendapatan beliau adalah sebanyak $6, 00,000 per Month hurmm berapa tu?6 Juta Us dollar sebulan blog yang bermula pada tahun 2005 kini sudah hampir 11 tahun beroperasi bayangkan hanya dalam tempoh masa 11 tahun jika dia boleh kenapa tidak anda oleh itu kami berikan tips bagaimana beliau mampu menjana pendapatan sebegitu banyak hanya dengan berblogging.

1. Minat Berblogging

Dalam apa juga bidang perkara utama menentukan sama ada anda berjaya atau tidak adalah minat.Jadi jika anda tidak berminat usah berbuang masa dalam dunia blogger.Minat ini adalah perkara yang susah untuk dilakukan tetapi anda boleh lakukan dengan mudah dan gembira dan tidak rasa sebarang kesusahan.

2. Boleh Menulis dengan hanya melihat Sekeping Gambar

Ramai dikalangan blogger akan menamatkan career mereka selepas mereka menulis tentang diri mereka oleh itu untuk menjadi seorang blogger yang tahan lama anda haruslah mempunyai minda yang creative dan boleh menulis apa sahaja cerita yang menarik walaupun hanya melihat sekeping gambar.

3. Rancang Apa yang Ingin Anda tulis

 1. Siapakah yang akan baca blog anda?
 2. Topik apakah yang anda akan tulis?
 3. Masa bilakah anda boleh menulis?

Gagal merancang merancang kegagalan oleh jika anda ingin start menulis blog pastikan anda soalkan soalan diatas terhadap diri anda jika anda mengambarkan lebih daripada 1 juta orang yang berpotensi mempunyai minat untuk membaca apa yang anda tulis anda juga mempunyai ruang untuk menulis sekurang-kurangnya satu artikal setiap minggu maka anda boleh mulakan.

Blogger.com Pemilihan Platform terbaik

Selapas anda melepasi syarat-syarat Cara Buat Duit Dengan Blog yang dinyatakan diatas ini bermakna anda sudah boleh memulakan langkah pertama untuk membina blog anda sendiri,kami sarankan anda memilih platform blogger.com ini kerana platform ini sangat mudah diguna dan mesra search engine dan juga free.

Ambil Langkah pertama anda sekarang

Cara Buat Duit Dengan Blog

Macam mana boleh dapat duit? Jika anda mempunyai blog yang mempunyai peminat yang tersendiri dan jumlah views yang banyak anda tidak perlu fikir tentang cara bagaimana untuk anda dapat duit ini kerana duit akan datang sendiri kepada anda jadi buat masa sekarang kami mahu anda fokus dalam membina blog dengan artikal yang menarik duit pastinya akan datang.

Daftar Akaun Pengiklanan

Terdapat pelbagai syarikat boleh anda mendaftar dan anda akan mendapat duit melalui jumlah view atau click pada iklan yang dipaparkan di laman blog anda berikut kami berikan beberapa contoh yang mudah untuk anda daftar.

 1. Komli Media
 2. Adcash
 3. Mobicow Media
 4. H12media
 5. Adsense
 6. Nuffnang
 7. Enitity

Dan lain-lain yang mungkin akan datang.

Kesimpulannya menulis blog atau menjadi seorang blogger adalah perkara yang sememangnya boleh memberikan pendapat secara pasif dan juga boleh membuatkan anda menjadi kaya raya oleh itu kami harap dengan penulisan ini mampu memberikan anda idea untuk anda memulakan langkah pertama anda. Jika anda mempunyai sebarang masalah boleh tinggalkan diruangkan commend kami akan bantu anda.

RELATED ARTICLES

12 COMMENTS

 1. Boleh sya thu macam mna nak jadi blogger tanpa modal?bagaimana punya ngan adsense yag disebutkan awak diatas tdi.apakah syarat untuk blog kita dibayar.?

 2. Salam, artikel yg sangat memberi inspirasi ttg cara buat duit dengan blog. Saya minat menulis dan hasilkan blog, cuma tak berapa konsisten dlm menulis. Harap dpt beri idea ttg cara penulisan blog yg konsisten.

  • Untuk memastikan awk sentiasa konsisten sila pastikan awk mempunyai niche untuk blog awk.. contoh hiburan,kesihatan, pelancongan atau lain-lain dengan adanya niche sebegini awk akan lebih fokus dan google juga akan lebih suka untuk senaraikan blog anda di search engine.

 3. assalamualaikum.nama saya zawiah.saya nak tanya saya seoarang yang minat sastera..jd,boleh ke saya jd seorang penulis blog?

 4. Boleh saya dapatkan bimbingan maklumat terkini mengenai penjagaan blog ini, dan kaedah yang membuatkan orang tertarik dengan blog yang kita buat

 5. Boleh saya dapatkan bimbingan maklumat terkini mengenai penjagaan blog ini, dan kaedah yang membuatkan orang tertarik dengan blog kita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments