Home Berita Kerjaya Bantuan Khas Covid (BKC) Siapa Yang Layak ?

Bantuan Khas Covid (BKC) Siapa Yang Layak ?

1
1234
Bantuan Khas Covid (BKC) Siapa Yang Layak (1)

Bantuan Khas Covid (BKC) Siapa Yang Layak ? | Umum mengetahui kerajaan akan mempercepatkan pemberian Bantuan Khas Covid-19 (BKC) bantuan ini adalah bantuan tunai langsung yang disediakan oleh Kerajaan bagi meringankan kos sara hidup dan beban rakyat akibat pandemik COVID-19 sehingga akhir tahun 2021.

Bantuan Khas Covid (BKC) Fasa 1 akan disalurkan kepada seluruh rakyat malaysia yang layak bermula pada Isnin ini dan dijangka selesai pada 10 September 2021.

Siapakah yang layak menerima Bantuan Khas Covid ?

Semua penerima akan dinilai kelayakan berdasarkan kelayakan BPR 2021 dan juga pembayar cukai pendapatan LHDN dengan klasifikasi seperti berikut.

Berapakah jumlah Bantuan Khas Covid-19 BKC

Bayaran BKC akan diberikan mengikut kriteria kelayakan seperti berikut :


Siapa yang tidak layak Menerima BKC?

Penerima GKP tidak layak untuk menerima BKC.

Semua permohonan BKC adalah dilakukan secara automatic berdasarkan data-data yang telah diberikan sebelum ini melalui BPR dan lain-lain bantuan kerajaan.

Anda boleh mula membuat semakan status BKC anda bermula 6 September 2021 di laman sesawang rasmi BKC yang telah kami sediakan pautannya dibawah.

Semak BKC

1 COMMENT

  1. STATUS KELAYAKAN BKC SAYA X DPT DISEMAK. PORTAL KATA EMAIL SAYA TIDAK DIDAFTARKAN. MACAM MANA NAK SEMAK YA? DUIT BKC BELUM MASUK2 LAGI. MAYBANK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here