Monday, September 25, 2023
Homeidea perniagaanBagaimana memulakan perniagaan online Jana Pendapatan 500 - 1000 sebulan

Bagaimana memulakan perniagaan online Jana Pendapatan 500 – 1000 sebulan

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

Bagaimana memulakan perniagaan online | Anda ingin menambah pendapatan secara sampingan bagi menampung keperluan harian anda? Berikut kami berikan kepada anda bagaimana cara untuk anda memulakan perniagaan secara online dengan menjadi agent dropship beberapa product kecantikan dan menjana pendapatan sekitar RM500 – RM1000 sebulan.

Zaman sekarang product-product kesihatan seperti Ku-Puteh, Aura White,K-Colly dan lain-lain product kecantikan sudah menjadi makanan kesihatan tambahan wajib ramai rakyat malaysia oleh kerana itu menjadi dropshiper bagi product-product ini mampu memberikan anda pendapatan sampingan yang lumayan walaupun hanya melakukan secara sambilan.

Namun begitu untuk meniaga secara online anda haruslah menggunakan teknik yang betul bagi menghasilkan jualan dan berikut kami ingin berikan anda tips dan teknik yang boleh anda gunakan untuk mendapat hasil jualan yang optimum meniaga product ini secara online.

  1. Media Social

Untuk memulakkan perniagaan Online facebook adalah tempat terbaik untuk anda memulakan perniagaan oleh itu kami sarakan anda untuk menggunakan facebook peribadi anda untuk buat promosi product-product yang anda jual.

Bagaimana untuk anda promosi difacebook

  • Just update secara berskala status facebook anda bahawa anda sedang menjual product-product kesihatan cukup sekadar beritahu rakan-rakan anda bahawa mereka boleh mendapatkan product-product kecantikan itu terus daripada anda.
    product kecantikan
  • Selepas itu anda boleh update status-status tentang kelebihan product-product yang anda jual tetapi jangan terlalu berlebihanĀ promote product yang anda jual sehingga rakan-rakan anda menyampah dengan anda.
  • Teruskan bersosial rajinkan tangan anda untuk likes,comment status-status rakan-rakan anda di facebook atau active komen dalam group-group kawasan-kawasan berdekatan anda.
  • Upload gambar-gambar anda dengan product-product yang anda jual.

Menggunakan Wechat

  • Kelebihan Wechat adalah fungsi People Nearby dimana anda mampu mencari pelanggan yang berada disekitar anda dengan mudah.

Sifat yang harus anda Untuk meniaga Online

  • Untuk meniaga online satu sifat yang harus anda ada adalah tidak tahu malu,gila-gila sikit dalam masa yang sama tidak mudah putus asa jika anda mempunyai sifat-sifat ini anda boleh pergi jauh dalam perniagaan online dan bukan sahaja RM500 – RM1000 anda boleh jana tetapi lebih daripada ini anda boleh lakukan.

Kesimpulannya zaman sekarang ini adalah zaman yang membuka peluang kepada sesiapa sahaja untuk berjaya dan penghalang untuk anda tidak berjaya adalah diri anda sendiri.

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments