Friday, December 1, 2023
HomeTips Kerjaya5 Langkah Mudah Naikkan Likes Fanpage Baru

5 Langkah Mudah Naikkan Likes Fanpage Baru

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

5 Langkah Mudah Naikkan Likes Fanpage Baru | Anda ingin memulakan perniagaan internet dengan mengunakan fanpage? Tetapi tidak tahu ingin mulakan daripada mana dan bagaimana cara untuk anda naikkan likes fanpage anda hari ini kami akan berikan 5 langkah mudah naikkan likes fanpage baru anda dengan cara yang senang.

5 Langkah Mudah Naikkan Likes Fanpage Baru

  1. Bina Post Setiap Hari

Page adalah sesuatu yang sangat hebat. Kuasa viralnya boleh mencecah ketahap tidak dapat dikawal jika anda bijak mengambil peluang-peluang. Selain itu page yang tidak aktive akan menyebabkan bakal pelanggan anda kurang yakin dengan anda oleh itu update post anda setiap hari share gambar,testimoni dan lain-lain.

2. Likes Marketing

Likes marketing adalah perkara yang sangat penting untuk terus memberi nafas kepada page baru anda, selain mampu mencipta brand awareness dikalangan bakal pelanggan.Namun begitu harus diingatkan pastikan anda membuat bajet tidak melebih rm20 dan cuba untuk mendapatkan likes dengan nilai serendah rm0.06 sen untuk satu likes jika lebih daripada rm0.06sen anda perlu perkemas lagi iklan likes page anda.

3. Monitor pengiraan untung rugi

Setiap hari pastikan anda mencatakan total jumlah kos iklan dikeluarkan dan berapa sale yang berjaya dihasilkan. jika sekadar balik modal anda teruskan jika untung  2kali ganda anda tambahkan kos iklan dan jika rugi anda perlu semak kembali ayat-ayat jualan anda.

4. Follow Up

Hobby PM di facebook adalah perkara biasa namun begitu dalam banyak-banyak orang yang pm ada juga yang betul-betul berminat dengan product anda oleh jangan pernah sesekali abaikan pm mereka sentiasa balas dan menjawab pm-pm mereka.

5. Tips Ikat Pelanggan

  • Berita pelanggan anda tentang offer yang anda telah buat dan tanya sama-ada pelanggan masih berminat atau tidak.
  • Tunjukan testimoni dan lain-lain bukti yang boleh membuatkan mereka percaya dengan anda
  • Pastikan anda tanya kepada pelanggan sama ada mereka berminat atau tidak jika ya anda boleh berikan details cara belian jika tidak atau senyap anda boleh abaikan mereka.

 

Kami harap 5 Langkah Mudah Naikkan Likes Fanpage Baru ini dapat membantu anda dan membuka sedikit sebanyak bagaimana cara atau langkah yang boleh anda ambil untuk menaikkan likes page dan menaikkan sale anda di facebook. Jika anda ada sebarang pendapat dan pertanyaan boleh tinggalkan commend di ruangan dibawah.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments