Thursday, March 23, 2023
HomeTips Kerjaya5 kemahiran Panas yang harus ada didalam resume

5 kemahiran Panas yang harus ada didalam resume

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

5 kemahiran Panas yang harus ada didalam resume | Mencari kerja di zaman sekarang ini sememangnya agak sukar ini kerana anda terpaksa bersaing dengan ramai orang oleh itu jika anda mempunyai 5 kemahiran panas ini anda mungkin akan berada di tangga paling atas daripada persaing anda. Berikut kami berikan 5 kemahiran Panas yang harus ada didalam resume anda:-

5 kemahiran Panas yang harus ada didalam resume

 1. Adobe Photoshop
  Mempunyai kemahiran dalam penggunaan photoshop adalah kemahiran yang sangat diperlukan dalam banyak industri masa kini jadi jika anda mempunyai kemahiran ini sila masukkan kedalam resume anda.
 2. Microsoft Excel
  Bagi mereka yang ingin berkerja dalam bidang kewangan/perkeranian dan admin sememangnya akan mengadap Microsoft Excel sepanjang hari oleh kerana itu jika anda mempunyai kemahiran dalam pengguna Microsoft Excel sila pastikan anda menulisnya didalam resume anda.
  Anda boleh baca disini:  Tutorial Microsoft Excel Untuk Kegunaan Pejabat.
 3. Bahasa
  Jika anda boleh bercakap dalam bahasa lain selain daripada bahasa english dan melayu atau Chinese sila nyatakan didalam resume anda ianya sangat penting untuk majikan anda tahu kemahiran anda.
 4. WordPress
  WordPress adalah open source yang digunakan oleh ramai pengguna didunia untuk membanggunkan  laman sesawang jadi jika anda mempunyai kemahiran ini ianya adalah satu kelebihan yang besar untuk anda gunakan.
 5. SEO
  Search Engine Optimization iaitu kemahiran untuk menulis didalam laman sesawang dan memastikan laman sesawang atau keyword yang telah dipilih berada di ranking paling atas di search engine seperti google,yahoo dan bing.

Namun begitu sebelum anda memasukkan kemahiran-kemahiran panas ini sila pastikan anda betul-betul mempunyai kemahiran yang anda tulis jika anda menipu kemungkinan anda dipecat adalah sangat tinggi.

Semua kemahiran diatas anda boleh perolehi secara online dengan mengikuti kelas-kelas secara online atau anda boleh search di google sahaja step by step untuk belajar kemahiran yang telah dinyatakan.

Kami doakan kejayaan anda selamat maju jaya dan tolong kongsikan kepada rakan-rakan anda yang sedang mencari jawatan kosong mungkin ini dapat membantu mereka.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments