Monday, December 11, 2023
HomeBerita Kerjaya4 cara anda tambahkan pendapatan di Malaysia

4 cara anda tambahkan pendapatan di Malaysia

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

5 cara anda tambahkan pendapatan di Malaysia | Nilai matawang kini berada diparas paling rendah,ekonomi kita tidak stabil, 6% GST dan terbaru kita digemparkan dengan berita brexit yang dikatakan berkemungkinan memberikan kesan negatif terhadap ekonomi dunia termasuk negera kita.

4 cara anda tambahkan pendapatan di Malaysia

Walau bagaimanapun kehidupan harus diteruskan dan untuk meneruskan kehidupan ini kita memerlukan wang oleh itu kami ingin memberikan anda 5 cara yang anda boleh lakukan untuk menambah pendapatan anda.

Jadi Peniaga Online

Zaman ini kebanyakkan manusia semakin sibuk dengan kehidupan seharian sehingga tidak sempat untuk mencari keperluan harian mereka di kedai-kedai atau pasaraya oleh itu kenapa tidak anda berikan apa yang mereka mahukan secara online? berikut adalah product laku keras yang sesuai untuk dijual secara online.

  1. Product kecantikan
  2. Pakaian muslim/muslimah
  3. Service kepakaran anda

Jika anda berminat anda boleh baca maklumat penuh cara memulakan perniagaan secara online disini

Jawab Soalan Surveys

Mudah dan senang anda hanya perlu menjawab soalan-soalan surveys yang diberikan dan mereka akan berikan anda cash atau Vouchers untuk setiap satu surveys yang anda berikan.

  1. Panel Place – http://www.panelplace.com
  2. iPanelonline – http://my.ipanelonline.com

MOBA or MMORPG Champion

Menjadi seorang gamers yang berbayar ramai diantara remaja malaysia suka main game namun begitu kebanyakkan mereka hanya bermain untuk membuang masa dan duit tahukan anda jika anda bermain dengan serius anda boleh menjana ribuan @ jutaan ringgit pendapatan.

Bagaimana caranya?
Anda boleh menyertai tournament atau membuka channel youtube atau www.twitch.tv walau bagaimana pun anda haruslah seorang yang betul-betul pro bermain game bukannya seorang yang noob.

hadian pemenang dota 2
hadian pemenang dota 2 2015

Freelancer

Anda seorang yang pandai dalam bidang IT atau graphic mempunyai kemahiran untuk membina system-system secara online kami sarankan anda menjadi seorang freelancer.

Bagaimana?
Anda hanya perlu daftarkan diri anda di laman sesawang berikut dan cari kerja-kerja yang anda rasa anda boleh lakukan, anda akan dibayar selepas selesai menyiapkan tugasan yang diberikan.

  1. Freelancer
  2. Fiverr

Kami harap 4 cara anda tambahkan pendapatan di Malaysia dapat membantu anda mencari-cari peluang menukarkan kemahiran anda kepada duit.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments