400 Kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)

1
18046
400 Kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)

400 Kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) | Peluang kepada seluruh rakyat malaysia yang sedang mencari jawatan kosong kerajaan anda dikini berpeluang untuk mengisi 400 kekosongan jawatan di seluruh negeri di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA). Berikut adalah maklumat jawatan  yang ditawarkan:-

400 Kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam

  1. Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41
    Gaji ditawarkan:RM2,422.00 – RM9,631.00

Syarat-syarat pelantikan Jawatan

  • Calon hendaklah rakyat malaysia yang sah dan berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan iaitu 3 September 2017.
  • Mempunyai kelayakan sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana atau PhD atau mana-mana kelayakan yang sama taraf dengannya.
  • Berkelayakan dan melepasi ujian-ujian yang telah ditetapkan.

Cara memohon Jawatan Kerajaan

  • Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan laman sesawang rasmi suruhanjaya perkhidmatan awam (SPA) yang telah kami sediakan pautannya dibawah.
  • Bagi pengambilan ini calon hendaklah memohon sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 3 September 2017 dan mereka yang memohon selepas daripada tarikh ini akan diterima untuk pangambilan lain dalam tempoh 1 tahun.
  • Sebelum anda membuat permohonan sila pastikan anda mengisi segala maklumat diri anda dengan lengkap dan tetap sila rujuk pada Spa8 Panduan Permohonan Lengkap Jawatan Kosong Kerajaan

1) https://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp
2) https://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.