Monday, December 4, 2023
HomeTips Kerjaya3 Teknik Jana Pendapatan dibawah Ekonomi GiG

3 Teknik Jana Pendapatan dibawah Ekonomi GiG

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

3 Teknik Jana Pendapatan dibawah Ekonomi GiG | Zaman sekarang semuanya telah berubah dan kebanyakkan orang tidak lagi mahu bekerja secara “KUNO” iaitu dengan mengikut waktu-waktu yang telah ditetapkan atau mempunyai majikan oleh kerana itu hari ini kami ingin kongsikan kepada anda cara untuk jana pendapatan dibawah sektor ekonomi gig dimana anda tidak lagi perlu bekerja dibawah orang atau mengikuti waktu-waktu kerja seperti biasa.

3 Teknik Jana Pendapatan dibawah Ekonomi GiG

1 Content Creator

Mulakan membuat content-content di social media seperti tiktok,youtube, IG dan sebagainya disini anda boleh menjana pendapatan melalui iklan dan juga tajaan daripada syarikat-syarikat yang memerlukan perkhidmatan di social media anda.

2 Blogger

Bunyi sepertinya sudah ketinggalan zaman namun begitu tahukan anda setiap hari terdapat berjuta-juta manusia mencari bahan-bahan penulisan yang menarik untuk dibaca contohnya tempat menarik di langkawi, cara melancong di semporna sabah dan lain-lain lagi carian yang cari di dalam search engine jadi apa kata anda berikan apa yang mereka ini cari.

Sebagai blogger anda dibayar melalui pengiklanan daripada google adsense dan lain-lain tajaan dimana anda boleh menjana pendapatan secara pasif dengan hanya menulis di rumah.

3 Freelancer

Jika anda mempunyai bakat melukis, membuat website , photo editing , translater dan sebagainya anda boleh menjual bakat anda di laman sesawang freelancer.com atau fiberr di sini anda boleh mendapat upah mengikut kerja-kerja yang anda lakukan.

Percaya atau tidak anda boleh menjana pendapat sehingga ribuan ringgit hanya dengan melakukan kerja-kerja dirumah sahaja.

Anda juga boleh baca Cara jana Pendapatan Part time selepas kerja

Jadi jika anda seorang yang tidak lagi mahu bekerja secara kuno yang mempunyai majikan atau mengikut waktu-waktu yang ditetapkan oleh boss anda boleh cuba bekerja dibawah ekonomi gig dimana anda lah boss dan anda boleh melakukan kerja-kerja anda secara flexibel tanpa anda tekanan dari mana-mana pihak.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments