Tuesday, June 6, 2023
HomeBerita Kerjaya3 Sebab anda tidak dipanggil Temuduga jawatan kosong

3 Sebab anda tidak dipanggil Temuduga jawatan kosong

Gkerjaya Shopee Voucher

Khas untuk pembaca gkerjaya voucher free shipping, cashback dan juga discount setiap kali berbelanja di shopee.

3 Sebab anda tidak dipanggil Temuduga jawatan kosong | Sudah macam-macam cara dibuat untuk memohon jawatan kosong? mohon secara online,melalui email hantarkan sendiri maklumat di pejabat majikan tetapi sekalipun anda tidak pernah dipanggil untuk ditemuduga? Jika anda mengalami masalah ini kami harap anda boleh baca post ini sehingga habis kerana kami akan terangkan kepada anda kenapa anda gagal dipanggil untuk ditemuduga.

3 Sebab anda tidak dipanggil Temuduga

1. Kesalahan ketika mengisi Permohonan

Inilah perkara yang paling banyak dan paling kerap dilaporkan oleh majikan adalah kesalahan ketika mengisi permohonan walaupun anda mempunyai kelayakan yang cukup baik tetapi kesalah semasa membuat permohonan adalah kesalahan yang tidak dapat dimaafkan.

Oleh itu kami ingin kami nasihatkan kepada anda supaya sentiasa membaca maklumat lengkap permohonan dan membaca dengan teliti cara-cara untuk membuat permohonan yang telah disediakan oleh setiap jawatan yang hendak dipohon.

2. Tidak Melepasi Syarat Pelantikan jawastop it nowtan

Jika anda tidak melepasi syarat-syarat pelantikan bagi jawatan yang hendak dipohon anda tidak perlu membuang masa untuk memohon, Membuat permohonan bagi jawatan yang anda tidak layak adalah perkara yang membuang masa anda.

3. Jumlah jawatan yang terhad vs Permohonan ramai

Ini juga adalah salah satu sebab utama kenapa permohonan anda tidak diterima dan tidak panggil untuk ditemuduga terutamanya didalam sektor kerajaan. Apabila terjadi hal ini pihak majikan hanya akan memilih yang terbaik diantara yang terbaik dan membuat pemilihan yang paling baik diantara paling baik untuk berkerja dengan mereka.

mohon kerja

Tiga sebab berikut adalah perkara utama yang selalu menyebabkan anda tidak dipanggil untuk ditemuduga namun begitu perkara yang penting yang harus anda fokus daripada ketiga-tiga sebab diatas adalah perkara 1 iaitu kesalahan ketika mengisi permohonan pastikan anda tidak melalukan kesalahan ini dan membaca dengan teliti segala maklumat yang diberikan sebelum membuat sebarang permohonan.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments