3 Perniagaan modal kecil tapi untung besar

3 Perniagaan modal kecil tapi untung besar

3 Perniagaan modal kecil tapi untung besar | Perniagaan sememangnya boleh memberikan keuntungan yang sangat besar jika kena pada tempat dan gayanya dalam perniagaan terdapat 1001 jenis perniagaan yang mudah untuk dilakukan tetapi boleh memberikan keuntungan yang lumayan, berikut kami berikan 3 jenis perniagaan yang mampu menjana keuntungan yang sangat dasyat.

Menjual Nasi Yang Sedap

tips jualan nasi bungkus

Cuba anda lihat dikawasan-kawasan rumah anda atau mana-mana kawasan yang penduduknya ramai dan masing-masing mempunyai [email protected] jika anda menjumpai tempat sebegini kami sarankan anda untuk menjual nasi bungkus yang sedap kepada mereka. Untuk menjual nasi bungkus yang bernilai rm4 sebanyak 150 bungkus bukanlah perkara yang sukar RM150 x 4 = RM600 dan keuntungan bagi perniagaan nasi selalunya 50% ini bermakna pendapatan bersih anda sehari rm300 x 30 hari = RM9000 sebulan Keuntungan bersih.

Berniaga Buah Potong

CWk0h24UEAAKMLU
Gambar diambil dari encikpink.com dia cakap dia beli buah tepi jalan rm3 ( tips jangan kapak customer anda)

Antara Port terbaik untuk jual buah potong adalah dihadapan sekolah-sekolah,perkarangan masjid atau mana-mana tempat beriadah, dan keuntungan untuk penjualan buah selalunya sekitar 40% – 50% andaikan anda menjual RM1/plastik dan sehari anda berjaya menjual 300 plastik ini bermakna sehari anda memperoleh keuntangan kasar RM300 dan keuntungan bersih RM150 x 30 hari = RM4500 sebulan keuntungan bersih.

Agent Jualan Produk

Ramai yang tidak tahu bahawa seorang agent jualan mampu memperoleh pendapatan melebihi RM10,000 sebulan dan antara agent jualan yang mampu menjana pendapatan RM10,000 adalah agent jualan kereta,agent insurance,agent coway dan kalau anda berminat untuk menjadi salah seorang agent jualan coway anda boleh baca disini. Banyak lagi agent jualan yang mampu memberikan anda pulangan yang sangat lumayan termasuk menjadi agent farida atau agent jualan tudung neelofa.

Kesimpulannya kesemua jenis perniagaan ada cabaran yang harus ditempuhi dan bagi kami perkara utama untuk menentukan kejayaan perniagaan adalah lokasi jadi kami sarankan kepada anda sebelum memulakan sebarang perniagaan cuba anda teliti dan mengkaji lokasi yang ingin anda jalankan perniagaan jika mempunyai pontensi barulah anda mulakan perniagaan anda. Kami harap dengan post 3 Perniagaan modal kecil tapi untung besar ini mampu memberikan sedikit sebanyak idea untuk anda memulakan perniagaan anda sendiri.